Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Krigarinsats gav tre poäng i Ängelholm

29 november 2018 21:16
shl

HV71 stod för en stark insats när man bortabesegrade Rögle BK med 1-0 på torsdagskvällen. Sebastian Wännström gjorde matchens enda mål, halvvägs in i den tredje perioden. Jonas Gunnarsson heroisk i målet med 28 räddningar.


Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen inledningsvis. HV71 drog på sig två tidiga utvisningar i matchen, men trots flera fina chanser stod HV71 och Jonas Gunnarsson emot och såg till att målnollan var intakt. HV71 spelade upp sig efter Rögles starka start och skapade ett par fina chanser framför Justin Pogge i Rögle-målet, men målen uteblev i den första perioden.

  • Bra boxplay där vi dödar av det mesta. I 5 mot 5 är det lite svårt att komma in i spelet med tanke på utvisningarna, sa Mattias Tedenby till C More efter den första perioden.

Den andra perioden var den första lik. Rögle var piggast första tio och HV71 kom tillbaka starkt sista tio. Trots att Rögle hade ett par långa anfall höll HV71 Rögle-spelarna på utsidan, vilket gjorde att de riktigt farliga chanserna uteblev. HV71 lyckades vaska fram ett par riktigt bra chanser i slutet, men 0-0 stod sig perioden ut.

Stark tredje period bäddade för tre poäng
HV71 kom ut starkt i den tredje perioden och hade bud på ledningsmål flera gånger. Och till slut lyckades Sebastian Wännström peta in pucken när han blev lämnad ensam framför Pogge. Rögle skapade inte många farlig kvitteringschanser förrän den var en minut kvar. Då hade hemmalaget två, tre riktigt heta målchanser, men Jonas Gunnarsson stod för en heroisk insats längst bak och räddade alla 28 Rögle-skott i matchen.

Rögle – HV71 0–1 (0–0, 0–0, 0-1)

Period 1
Inga mål

Period 2
Inga mål

Period 3
50:29 0-1 HV71 Sebastian Wännström (Sundh, Bengtsson)

Skott: 28-34 (12-13, 8-10, 8-11)
Utv.min: RBK 1x2, HV71 5x2
Publik: 4 378, Lindab Arena

Gunnarsson
(Sandström)

Lauridsen – Lehtonen
Strömberg – Berglund
Persson – Ytterell
Fehérváry

Törngren – Ljungh – Sandberg
Tedenby – Gustafsson – Thuresson
Sundh – Bengtsson – Wännström
Johnsson – J.Andersson – Figren
Brännström

Strukna
Thörnberg
Önerud
N.Andersson