• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Knockade igår - HV71 behöver nu stoppa Holloway

1 mars 2018 11:30
#HV71SKE

Åtta mål i egen bur grusade HV71:s onsdag i Karlstad. Nu är de regerande mästarna tillbaka på hemmais, där ett stekhett Skellefteå gästar med en lika stekhet kanadensare.


Formkollen

Det var med tunga huvuden som HV71 lämnade Löfbergs Arenas is under onsdagskvällen. Bortamötet med Färjestad blev en riktig lektion för mästarlaget, som knäcktes med siffrorna 2-8. Många insläppta mål med andra ord, dessutom en ny förlust för HV71 som är inne i en svacka. Jönköpingslaget har tre nederlag i följd och den senaste vinsten kom den 8:e februari (5-0 vs Mora). Resultaten har gjort att HV halkat ner till nionde plats i tabellen och till kvartsfinalstrecket skiljer sju poäng.

Ett av lagen som jagas är Skellefteå, som håller HV71 just sju pinnar bakom sig. Västerbottningarna är ruskigt starka för tillfället - eller vad sägs om sex segrar på de sju senaste försöken? Den fina trenden förlängdes i tisdags då Örebro maldes ner på hemmais till siffrorna 3-1. Jonathan Pudas stängde igen matchen sent i öppen målbur och Skellefteå inkasserade tre viktiga poäng. Det placerar laget som tabellfemma inför bortamötet med HV71.

– Det gäller att vara med från start. De brukar alltid komma ut hårt här hemma så jag tror att starten blir extra viktig. De hade match igår och är nog rätt revanschsugna, säger Henrik Hetta till Skellefteås hemsida.

Läget i lagen

HV71 har som bekant tvingats att klara sig utan Linus Söderström en längre tid. Målvakten är nu tillbaka i Jönköping, men återkomsten dröjer än tills vidare. Ytterligare långtidsskador i HV71-lägret är Kristofer Berglund, Alexander Ytterell och Dylan Reese.

I segermatchen senast hade Skellefteå sin OS-trio med Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm tillbaka. Matt Anderson och Anton Öhman saknades däremot fortsatt från spel och har varit borta en tid.

Noterbart HV71

– Målskyttet hackar för Martin Thörnberg. Den normalt sett vasse forwarden har inte hittat nätet sedan den 27:e januari - sju mållösa matcher.

– Gårdagens smärtsamma förlust var HV71:s tredje rad. Det är andra gången den här säsongen som laget nått upp i den negativa sviten.

Noterbart Skellefteå

– Stekhete Bud Holloway gjorde poäng för fjärde matchen i följd när han stod för en assist mot Örebro. Kanadensaren har under sin poängsvit levererat 2+4.

– Skellefteå har vunnit sina tre senaste bortamatcher.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71SKE.