Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Grundseriens sista repris på förra årets SM-final

9 februari 2018 15:00
#HV71BIF

HV71 och Brynäs har mötts tre gånger tidigare denna säsong, samtliga matcher har slutat 4-2 till bortalaget. Nu åker Brynäs till Kinnarps Arena i hopp om att bryta sin förlustsvit genom att få HV71 på fall - igen.


Formkollen

HV71 tog en efterlängtad trepoängare på hemmaplan mot Mora under torsdagen. Smålänningarna som hade två raka förluster i Kinnarps Arena spelade ut dalalaget och vann med 5-0. Hemmalaget har dessutom varit riktigt målglada sett till de två senaste matcherna och har gjort sammanlagt elva mål på två matcher. Två spelare som stuckit ut lite extra är Kevin Stenlund och Pierre Engvall, Stenlund har på de två senaste matcherna svarat för två mål och Engvall två mål och tre assist. Dessutom spelar SHLs poängbästa back i HV71, Lawrence Pilut som blev utsedd till månadens spelare tidigare i veckan. Nu väntar alltså en repris på förra årets SM-final och noterbart är att samtliga möten har slutat 4-2 till bortalaget denna säsong.

Brynäs är nere i en ordentlig svacka och är nu uppe i fyra raka förluster efter nederlaget mot Luleå under torsdagen. Senast gävlelaget förlorade fyra matcher i rad var i inledningen av denna säsong. Nu hoppas man studsa tillbaka på vinnarspåret och en spelare som trivts mot just HV71 är Aaron Palushaj. I det senaste mötet mot smålänningarna, vilket också är gästernas senaste seger, var den 27 januari. Då vann Brynäs med 4-2 och Palushaj svarade för tre av målen. Kan han få smålänningarna på fall igen?

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart HV71:

  • HV71 har vunnit tre av de fyra senaste matcherna.
  • #9 Victor Ejdsell har gjort fem poäng (3+2) de fyra senaste matcherna.
  • #20 Lawrence Pilut har gjort tre poäng (0+3) de tre senaste matcherna.

Noterbart Brynäs:

  • Brynäs har vunnit 1 av de 6 senaste matcherna, den vinsten kom mot just HV71 den 27 januari.
  • #8 Aaron Palushaj har gjort fyra poäng (3+1) de fem senaste matcherna.
  • Brynäs är det lag som blockar näst flest skott i hela ligan, 640 blockade skott på 43 matcher.

Kom ihåg:

  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71BIF.