• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Rivalkamp i Jönköping - kvartsfinal hägrar för HV71

1 februari 2018 11:30
#HV71VLH

Hållen nolla senast och blicken vänd uppåt i tabellen - HV71 ställs nu inför ett riktigt test. Serieledande Växjö kliver ut i Kinnarps Arena stärkta av tisdagens segerryck.


Formkollen

Det var med besked som HV71 spelade med sig tre poäng hem från Närke i tisdags. Bortamötet med Örebro slutade klara 3-0 till Jönköpingslaget, som punkterade matchen i mittperioden via mål av Anton Bengtsson och Max Wärn. Vinsten lyfte HV tillbaka på rätt spår efter hemmaförlusten mot Brynäs och förra vårens mästarlag fortsätter att blanda i sina resulat. Faktum är att HV71 förlorat för att direkt efter vinna i sex raka matcher nu. Laget är tabellsjua, bara två poäng bakom kvartsfinalstrecket och med en nyfödd stjärna i Adam Åhman som höll nollan i sin andra SHL-match.

– Det var riktigt skönt! Först och främst med en seger, men också att få hålla nollan. I de första två perioderna är vi mycket bättre än vad de är och spelar stabilt över hela banan. Sen i tredje går de för det och jag har mer att göra, analyserade målvaktsnollan Åhman i C More.

Dominanta Växjö har visat upp en enorm jämnhet i sitt spel över hela säsongen. Därför var det förvånade blickar i Vida Arena när laget i tisdags spelades ut av Mora under långa stunder. Framförallt var Växjö illa ute i mittenakten, där laget tappade sin ledning och förlorade skotten klart. Men när matchen stod och vägde klev sedan serieledaren ut och spände musklerna. Med fem mål och 18-2 i skott ryckte Växjö ifrån i den tredje perioden till en förkrossande 7-2-seger, smålänningarnas sjätte på de sju senaste matcherna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart HV71

– Efter en mer än två månader lång väntan satte David Gustafsson punkt för sin måltorka i bortamötet med Örebro.

– HV71 drar på sig mest numerära underlägen i hela SHL - hittills 142 till antalet. Dessutom har laget ligans tredje svagaste boxplay, en kombination som inte rimmar väl.

Noterbart Växjö

– Med sitt distinkta avslut på tisdagen skrev Elias Pettersson in sig i historieböckerna. Växjötalangens mål placerar honom i topp som den junior som gjort flest SHL-poäng under en och samma säsong på 2000-talet.

– Daniel Rahimi var on fire senast och stod för tre poäng (ett mål och två assist) när Växjö trampade ifrån i slutperioden.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71VLH.