• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
HV71
HV71

Lindbom inför Örebro borta

30 januari 2018 11:00
inför

På tisdag kväll väntar Örebro i Behrn Arena och Johan Lindbom förväntar sig en uppryckning jämfört med senaste matchen mot Brynäs i lördags: "Jag tror starten på matchen kommer bli avgörande", säger Lindbom inför matchen.


HV71 förlorade på lördagskvällen mot Brynäs med 2-4 efter mål av Mattias Tedenby och Martin Thörnberg. Brynäs fick en drömstart på matchen då man gick upp till 2-0 redan efter tre minuter.

– Vi fick en väldigt olycklig start som vi sedan försökte jobba ikapp, men Brynäs försprång blev för stort. De fick lite för mycket energi av starten och vi hade inte riktigt kraften att vända den matchen, säger Lindbom.

Senast HV71 spelade i Örebro var i början av december och då vann hemmalaget med 3-0. En match Johan Lindbom minns här:
– Vi gjorde ingen större prestation i den matchen. Det var jämnt i början men sedan tappade vi i andra perioden. De gick ifrån till 2-0 och avgjorde sedan i tredje. Vi har revanschlusta för den matchen, men även efter Brynäs-matchen där vi efter en bra prestation mot Skellefteå återigen var tillbaka i varannandagsspelet.

Vad vill du se av ditt lag ikväll?
– Vi måste studsa tillbaka till vinnarspåret igen. Det krävs en topprestation ikväll. Örebro kommer också från förlust och jag tror starten på matchen kommer bli avgörande, avslutar Lindbom.

Läget i laget
Topi Jaakola utgick senast och missar kvällens match. I skrivande stund är det också frågetecken för Robin Figrens medverkan. HV71 får tillbaka Christoffer Persson som gör comeback efter en veckas skadefrånvaro. I övrigt saknar HV71 sedan tidigare Linus Söderström, Kristofer Berglund, Alexander Ytterell, Dylan Reese, Jacob Cederholm och Sebastian Wännström.