• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

Streckstrid i Kinnarps Arena stundar

25 januari 2018 11:30
#HV71SKE

Med endast en seger på de fem senaste vill HV71 hitta formen. Hemma i Kinnarps Arena kommer Skellefteå på besök - som i sin tur vill inleda en trend och befästa en direktplats till kvartsfinalspelet.


Formkollen

Mötet mellan Malmö och HV71 under tisdagskvällen blev återigen en tät och underhållande historia. Trots att det, till skillnad från fredagens kamp lagen emellan, var desto mer målsnålt var det knappast brist på tempo och offensiv vilja. Efter 60 minuter plus förlängning fick drabbningen se ett avgörande först i straffläggningen, där skåningarna drog det längsta strået och vann med 2-1. Förlusten innebar HV71:s fjärde på de fem senaste matcherna vilket har lett till att man nu huserar på en åttondelsfinalplats i SHL. I den jämna övre halvan av tabellen skiftar dock lagen positioner för varje spelad match - och om smålänningarna plockar en seger på torsdagskvällen är man återigen uppe på "rätt" sida av strecket.

För att det ska bli ett faktum måste man dock slå Skellefteå. Västerbottningarna kommer å sin sida till spel med två raka segrar - där man senast slog Färjestad i Löfbergs Arena med 3-1. Matchhjälte sent i den andra perioden blev återigen Oscar Möller som stänkte in sitt 16:e mål och totalt sin 36:e poäng för säsongen. Skellefteå har vunnit tre av sina fem senaste matcher och huserar just nu strax över det första strecket i tabellen, vilket innebär en direktplats till kvartsfinalspelet senare i vår. Likt stora delar av den övre halvan av tabellen är västerbottningarnas plats skör samtidigt som man vid seger kan ta ett steg upp på fjärdeplatsen.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen har varsin seger från de två tidigare mötena. Skellefteå vann det första med 6-2 och HV71 det andra med 1-0 efter förlängning. Båda i Skellefteå Kraft Arena.
  • Så här långt har drabbningarna mellan dessa två lag haft nio olika målskyttar.
  • HV71 har haft flest numerära underlägen av alla lag i SHL. 132 stycken. Man har också, förutom Luleå och tillsammans med Djurgården, gjort flest mål i den spelformen - 4.
  • Skellefteå är, tillsammans med Mora, det lag som har gjort det första målet i en match minst gånger.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier underhashtagen #HV71SKE.