• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Malmö
MIF

Kinnarps väntar Malmö - reser sig HV71?

19 januari 2018 11:30
#HV71MIF

Efter tre raka förluster står HV71 redo att bryta sviten. På fredagskvällen gör laget upp med Malmö, ett motstånd som har chans att förlänga sin urstarka segerrad på bortais.


Formkollen

Resultaten dippar för tillfället hos HV71, som har fyra förluster på sina fem senaste matcher. Den enda vinsten under denna period kom via 6-2 över Karlskrona, i en match där Victor Ejdsell stod för två mål och en assist. Tabellmässigt slår sig de regerande mästarna in som åtta med 57 poäng, bara två bakom kvartsfinalstrecket. Formen är dock blek och HV71 har nederlag mot i tur och ordning Färjestad, Frölunda och Djurgården när laget nu gör upp med Malmö.

– En fredagsmatch i Kinnarps Arena är aldrig fel. Det är en bra motståndare som spelar aggressivt och är tuffa att möta. Vi har gjort det bra offensivt och kan vi koppla ihop det med en stark defensiv har vi alla möjligheter att vinna, säger tränaren Johan Lindbom till HV71:s hemsida inför kvällens fight.

Precis som Jönköpingslaget kommer Malmö till spel med en förlustrad bakom sig. Den sträcker sig dock inte längre två matcher - 1-2 efter straffar mot Luleå och senast 0-4 mot Växjö. Båda nederlagen har kommit på hemmais, där Malmö haft svårt och nu alltså bara mäktat med ett mål på 125 minuter. Borta är skåningarna klart starkare med en mycket mäktig segerrad som löper över sju raka matcher. Malmö har sammanlagt 58 poäng och placerar sig precis före HV71.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Igår mottog HV71 den tunga nyheten att Dylan Reeses säsong är över. Det var på onsdagens träning som backen skadade knäet allvarligt, en skada som visade sig innebära en broskskada och Reese ska nu opereras.

– Rhett Rakhshani gjorde en storstilad återkomst efter sin skadeskjutna höst med poäng i 15 av 17 matcher. Amerikanen tvingades sedan stå över spel för Malmö mot Karlskrona, något som följts upp av två poänglösa comebackmatcher.

– Efter poäng i åtta raka matcher tog det stopp senast för den glödhete HV71-backen Lawrence Pilut.

– HV71 är det lag som drar på sig näst flest boxplaytillfällen - 125. Samtidigt är Malmö bäst i den kategorin med 90 numerära underlägen och med 82,22 % är laget fjärde starkast i spelformen.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71MIF.