• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Frölunda
FHC

Frölunda ska stoppa Thörnberg - och rivalen HV71

11 januari 2018 11:30
#HV71FHC

På två möten har det blivit två vinster den här säsongen. HV71 har övertaget på Frölunda när de senaste årens mästarlag drabbar samman i Kinnarps Arena.


Formkollen

Det har blivit två förluster på de tre senaste matcherna för HV71. Innan dess hade Jönköpingslaget en fin period med fyra raka segrar och de regerande mästarna placerar sig som sexa i tabellen. Hemmaspelet har ovanligt nog spökat en del för HV71, som förlorat sju av sina 16 matcher i Kinnarps Arena. I just hemmaborgen blev det senast förlust med 5-6 efter förlängning i ett galet möte med Färjestad.

– Det känns så jäkla surt att vi förlorade idag, detta var verkligen en match som vi ville vinna. Framförallt om vi ska ta det där klivet upp måste vi vinna de här matcherna, det gör vi inte idag och då ligger vi kvar där vi ligger. Vi har karaktär och kommer tillbaka, så inställningen och avslutet på matchen tar vi med oss, analyserade Martin Thörnberg för HV71:s hemsida.

Frölunda är på väg uppåt och har varit det en längre tid. Göteborgarna startade säsongen relativt svajigt, men har i takt med att resultaten kommit klättrat i tabellen till en nuvarande tredjeplats. Platsen ovanför innehas av Djurgården, precis det motstånd som Frölunda besegrade i lördags med starka 4-1 på bortais. Vinsten var Frölundas fjärde sett till de fem senaste försöken och bortaspelet imponerar extra mycket hos Roger Rönnbergs lag.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Rasmus Dahlin är tillbaka i SHL och i Frölundadräkten. Det 17-åriga underbarnet har tillbringat den senaste tiden med juniorlandslaget på JVM, där det som bekant blev en silvermedalj för Sverige. Nu är det spel för klubblaget som gäller igen för Dahlin, som med 19:10 snittar tredje mest istid i Frölunda.

Notera att

– Martin Thörnberg gjorde sitt historiska 200:e mål för HV71 i förlustmötet med Färjestad.

– Den notoriska målskytten slog faktiskt till två gånger om i den matchen. Det gjorde även lagkamraten Oscar Sundh, som verkligen hittat formen på slutet med sju poäng på sex matcher.

– Det är 2-0 i matcher så här långt in på säsongen till HV71 mot just Frölunda, det via 3-1 borta och 5-4 hemma.

– Duon är de två senaste årens SM-guldmedaljörer. Frölunda som vinnare 2016 och HV71 nu närmast 2017.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71FHC.