• Huvudsponsorer

Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
HV71
HV71

HV71 gästar Karlskrona och hoppas studsa tillbaka

4 januari 2018 11:30
#KHKHV71

HV71 förlorade i den sista matchen för 2017 mot Rögle medan Karlskrona krigade till sig två poäng mot Linköping. Nu hoppas smålänningarna studsa tillbaka i det fjärde mötet för säsongen mot Karlskrona, HV71 har nämligen vunnit elva av tolv SHL-möten mot kvällens motståndare.


Formkollen

Karlskrona kommer med vind i seglen efter en rejäl upphämtning mot Linköping precis innan årsskiftet. Först tog östgötarna ledningen med 2-0 genom två snabba mål i inledningen av den tredje perioden. Men Karlskrona krigade in i det sista och med endast 43 sekunder kvar av matchen gjorde Joachim Rohdin 2-2 och i förlängningen såg Marcus Paulsson till att gästerna åkte hem med två poäng till Blekinge. På de fem senaste matcherna har kvällens hemmalag tagit sex poäng av femton möjliga och har en poäng upp till Mora som ligger på en tolfteplats i tabellen.

HV71 åkte på en ordentlig kalldusch senast. Trots att Jönköpingslaget tog ledningen med 1-0 genom Mattias Tedenby så vann Rögle med 4-1. Dessförinnan hade smålänningarna fyra raka vinster och man hoppas nu starta det nya året på bästa sätt genom att studsa tillbaka på vinnarspåret. Bortalaget ligger nämligen sexa med tre poäng ner till Luleå på niondeplatsen samtidigt som det bara är fyra poäng upp till Djurgården som just nu ligger tvåa.

Läget i lagen

Karlskrona meddelade under onsdagen att man väljer att gå skilda vägar med Ludwig Blomstrand. Mot Linköping senast saknades endast Mattias Guter och Emil Larsson.

Erik Brännström befinner sig fortfarande i Buffalo på JVM. I listan nedan ser ni vilka spelare som saknats de senaste matcherna för smålänningarna.

Notera att

  • Morten Madsen har svarat för flest mål mot HV71 denna säsong, han har nätat två gånger.
  • Lawrence Pilut har svarat för flest poäng mot Karlskrona, sex assist varav fyra i det senaste mötet den 26 oktober. Målgladast mot Blekingelaget är Robin Figren som svarat för två mål.
  • Karlskrona blockar flest skott i hela serien, 478 stycken. Cory Murphy är den spelare som blockar flest, han har blockat 54 skott på 31 matcher.
  • Detta blir säsongens fjärde möte mellan klubbarna och i de tre tidigare har HV71 gått segrande ur alla tre. Säsongens första möte gick till straffar och slutade 3-2, de övriga resultaten är 1-0 och 5-3.
  • Senast Karlskrona vann mot HV71 var det 20 februari 2016, då vann Blekingelaget med 4-1. De övriga elva mötena i SHL har HV71 vunnit.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKHV71.