• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Kan Ted Brithén få HV71 på fall igen?

29 december 2017 15:00
#RBKHV71

Rögle kommer med fyra raka förluster i bagaget samtidigt som HV71 har fyra raka segrar. Senaste vinsten respektive förlusten för de båda lagen kom i det senaste möten mellan Rögle och HV71. Då avgjorde Ted Brithén mot sin gamla klubb.


Formkollen

Rögle har det fortsatt tufft och har på dem fem senaste matcherna förlorat de fyra senaste. Dock hade skåningarna en 3-0-ledning mot Skellefteå senast med bara drygt 12 minuter kvar av matchen. Men Rögle orkade inte stå emot och Skellefteå kunde vända och vinna matchen på övertid. Den senaste segern kom dock mot just HV71 när laget möttes i ett back-to-back-möte i början av december. Då vann HV71 det första mötet i Ängelholm medan Rögle fick revansch i Kinnarps Arena.

HV71 har en desto muntrare formkurva och har på de fem senaste matcherna fyra raka segrar. Den senaste förlusten kom mot Rögle som vann rond två i back-to-back-mötet i början av december. Smålänningarna hittar vi just nu på en fjärdeplats i tabellen med samma poäng som trean Skellefteå. Dessutom är det otroligt jämnt i tabellen och det är bara fem poäng ner till Malmö på en åttondeplats.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Ted Brithén stod för det avgörande målet i det senaste mötet med sin gamla klubb, hamnar han i poängprotokollet även i detta möte?
  • Ville Kolppanen gjorde SHL-debut under torsdagen och hade en tuff sistaperiod när Skellefteå vände och vann.
  • Kevin Stenlund och Lawrence Pilut har gått som tåget senaste tiden och svarat för fem respektive sju poäng på de fyra senaste matcherna.
  • Det är det fjärde mötet mellan Rögle och HV71 under lördagen och det står 2-1 i matcher till smålänningarna.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKHV71.