• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
HV71
HV71

Tre sköna poäng i Ängelholm

7 december 2017 21:05
SHL

HV71 fick en tuff start på bortamatchen mot Rögle BK med underläge 0-1 i Ängelholm. Men HV71 var det starkare laget och vände till slut matchen till seger med 2-1. Martin Thörnberg och David Ullström målskyttar.


Rögle startade matchen bäst och tog också ledning med 1-0 efter drygt åtta minuter. Det var Bryan Lerg gjorde målet i spel fem mot fyra. HV71 spelade upp sig i slutet och Martin Thörnberg gjorde 1-1 i numerärt överläge med två minuter kvar av den första perioden. Det var ett välriktat skott från Thörnberg som letade sig in bakom Justin Pogge i Rögle-målet.

– Vi måste ta tag i spelet, sätta press och få längre anfall, sa Martin Thörnberg till C More efter den första perioden.

HV71 var det bättre laget i den andra perioden och skulle också ta ledningen med 2-1 då David Ullström styrde in ett skott från Stefan Elliot, då stod klockan på 14:32. Sundh, Ullström och Gustafsson hade de bästa HV-chanserna i den andra perioden men 2-1 stod sig perioden ut.

– Det var skönt att göra mål igen, jag hade ett par bra lägen innan dess också, sa David Ullström till C More efter den andra perioden.

HV71 spelade kontrollerat i tredje perioden. Det var först i slutet av den matchen, när Rögle jagade kvittering, det hettade till framför Fredrik Pettersson-Wentzel. Men HV71 redde ut stormen och tog tre viktiga poäng i Ängelholm.

– Vi gör en stabil borta match. Vi har det tufft i början men jobbar oss in i matchen och vinner till slut rättvist, sa Johan Lindbom till C More efter matchen.

Imorgon kl 19:00 möts lagen igen, denna gång i Kinnarps Arena.