• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

HV71 vill krypa närmare Skellefteå

24 november 2017 15:00
#SKEHV71

Det skiljer fem poäng mellan Skellefteå och HV71 i tabellen, och nu drabbas lagen samman i Skellefteå Kraft Arena. För att hänga med hemmalaget och de andra topplagen är lördagens tre poäng otroligt viktiga för HV71.


Formkollen

Skellefteå med trion Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm i spetsen har gått bra den senaste tiden. På de sju senaste matcherna har de endast förlorat två matcher. Skellefteå kommer från ett dubbelmöte mot ärkerivalen Luleå där man plockade sex poäng av sex möjliga. Där den nämnda trion svarade för fjorton poäng i den senaste vinsten. På de två senaste matcherna har Skellefteå svarat för tio mål framåt.

Lika många mål som Skellefteå gjort på de senaste matcherna har förra årets SM-guldvinnare släppt in på de två senaste matcherna. HV71 kommer med två raka förluster bakom sig, först i en ordentlig överkörning av Linköping och under torsdagen förlorade man med 4-1 mot Djurgården. Kan gästerna hitta tillbaka till vinnarformen?

För att hänga med Skellefteå i tabellen är tre poäng otroligt viktiga för HV71, som i skrivande stund ligger på en sjundeplats i tabellen. Fem poäng bakom Skellefteå som ligger på en femteplats.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Skellefteås Adam Pettersson har har gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Dylan Reese var het i mötet mot Djurgården och sköt sju skott på mål, varav ett tog i ribban. Reese har nu gått poänglös i fem raka matcher, släpper det mot Skellefteå tro?
  • Den femte oktober drabbades lagen samman, även då i Skellefteå Kraft Arena. Hemmalaget vann med 6-2.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEHV71.