• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
HV71
HV71
Borta
Frölunda
FHC

Publikfest när HV71 besegrade Frölunda

4 november 2017 19:10
SHL

HV71 drog det längsta strået i en underhållande och svängig match mot Frölunda. Slutresultatet skrevs till 5-4 där Victor Ejdsell blev stor matchhjälte med sina två mål. Övriga målskyttar i hemmalaget blev Lawrence Pilut, Mattias Tedenby och Kevin Stenlund.


HV71 inledde målskyttet i matchen mot Frölunda halvvägs in den första perioden. Frölunda drog på sig ett par utvisningar inledningsvis i matchen och hade precis blivit fulltaliga från en av dessa när Sebastian Wännström serverade Victor Ejdsell som på ett direktskott satte 1-0.

Hemmalaget fortsatte att ösa på efter ledningsmålet och Frölunda hade svårt att skapa något offensivt. En riktigt vass chans skulle de dock skrapa fram innan periodens slut och det genom Simon Hjalmarsson som fick pucken till skänks framför mål. Men i vägen stod Linus Söderström som räddade med axeln via ribban och ner på mållinjen.

Händelserikt i den andra perioden
Det började bra för hemmalaget även i den andra perioden. Återigen noterades Victor Ejdsell som målskytt när han styrde in 2-0–pucken. Kort efter kom ett gyllene läge att reducera för Frölunda. Linus Söderström och HV-försvaret stod emot trycket framför eget mål.

Tedenby fixade sedan en straff som Sebastian Wännström tog hand om. Målvakten hade dock gjort sin läxa och läste Wännström. Istället för 3-0 fick Frölunda luft under vingarna och reducerade, i powerplay, till 2-1 genom Victor Olofsson. Två minuter senare var det även kvitterat i Kinnarps Arena. En snabb omställning från bortalaget bäddade för att Sebastian Stålberg kunde göra 2-2. Och det tog inte stopp där. Frölunda bestämde sig för att vända på hela matchen gjorde även 2-3 i powerplay genom Carl Grundström.

Glädjen hos Göteborgarna blev inte långvarig. David Ullström serverade Lawrence Pilut vid bortre stolpen som styrde in 3-3 och sitt första mål för säsongen.

HV71 det starkare laget
I den tredje perioden visade HV71 att man inte förlorar på en lördag och speciellt inte i Kinnarps Arena. Mattias Tedenby återgav hemmalaget ledningen när han krigade in 4-3 i powerplay. Kort efter ledningsmålet utökade Kevin Stenlund ledningen till 5-3, framspelad av Mattias Tedenby.

Frölunda lyckades peta in ett tröstmål i slutet av matchen men närmre än så kom inte bortalaget och samtliga tre poäng stannade i Jönköping.