• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Karlskrona
KHK

Backen debuterar - HV71 jagar tredje vinsten på Karlskrona

26 oktober 2017 11:30
#HV71KHK

Två vinster på två försök - HV71 trivs med att möta Karlskrona. När duon nu ställs mot varandra för en tredje gång är det med stukade formkurvor och ett hemmalag i stora skadebekymmer.


Formkollen

HV71 har svajat ordentligt på slutet och inte kunnat hålla någon jämnhet i resultaten. Veckan började med en 1-3-förlust borta i Malmö, vilket var HV:s tredje nederlag på de fyra senaste matcherna. En ovanlig tendens är laget problem på hemmais. I det normalt sett fruktade Kinnarps Arena har HV71 förlorat tre av sina sex inledande matcher och mästarna är bara tia i hemmatabellen.

Täta tillställningar är Karlskronas melodi. Blekingelaget gick en ny övertid till mötes i tisdags, när Luleå snodde med sig bonuspoängen i straffläggningen med matchens enda mål. Just målskyttet har orsakat huvudbry hos Ove Molin, som sett Karlskrona göra tre mål på sina fyra senaste matcher. Formmässigt har laget slitit ont och även om det flera gånger blivit poäng har KHK endast en vinst på sina fyra senaste.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Skadelistan är helt enorm i HV71. Mästarna har i flera matcher saknat lagkaptenen Martin Thörnberg, förstamålvakten Linus Söderström och nyförvärv som Bill Sweatt och Pierre Engvall.

– För att täcka upp har HV71 lånat in Marc Zanetti och backen lär debutera redan ikväll.

– Johannes Jönsson har storspelat för Karlskrona. Sett till de senaste tre matcherna har målvakten haft 96, 96 och 95 i räddningsprocent.

– Karlskrona har spelat minst bortamatcher av alla SHL-lag, fyra, och kommer nu från tre raka ronder på hemmais.

– Matchen blir HV71:s och Karlskronas tredje möte för säsongen - med Jönköpingslaget som vinnare vid båda de tidigare tillfällena.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71KHK.