• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Skellefteå hoppas på Lindholms första mål

5 oktober 2017 13:00
#SKEHV71

Ett formtoppat HV71 jagar en ny nolla borta mot Skellefteå - som väntar på att lagets stora målskytt ska vakna till liv.


Formkollen

Det har inte lossnat ännu för Skellefteå, som efter två förluster i följd placerar sig som nia i tabellen. De senaste årens finalprenumerant har dessutom gått poänglösa från sina båda hemmamatcher. I sin senast spelade match förlorade Skellefteå på Hovet, sedan Djurgården avgjort i slutminuterna med två mål.

HV71 går starkt och har öppnat säsongen på ett imponerande vis. För tillfället är de regerande mästarna även inne i ett vinstflow, som sträcker sig över tre SHL-matcher och en CHL-match. Laget har påbörjat ett längre bortaspel och har hittills nollat både Luleå och Karlskrona på bortais. Efter sex matcher står HV71 på 14 poäng, något som betyder andraplats i SHL.

Läget i lagen

Skellefteå har haft en relativt komplett trupp under sina inledande seriematcher.

Vad gäller gästande HV71 har flera namn saknats, inte minst målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel och backen Christoffer Persson. Klubben meddelade tidigare i veckan att Isac Brännström lånas ut till Tingsryd.

Håll ögonen på

Skellefteås normalt sett fruktade anfallsvapen Pär Lindholm har gått mållös genom säsongsupptakten. Historiskt har också centerns målskörd kommit igång allt senare in på seriespelet. Debutåret i SHL 2014/2015 blev det mål redan i premiären, säsongen efter lossnade det i match sju och förra hösten dröjde den första fullträffen till match nio. Kan Lindholm bryta trenden med ett mål redan ikväll?

Notera att

– David Ullström har visat form på slutet. Centern stod för 1+1 i HV71:s segermöte med Luleå förra veckan och gjorde båda målen i tisdagens CHL-match.

– I SHL:s totala poängliga får Ullström dock se sig slagen av Joakim Lindström, som är tvåa med fyra mål och fyra assist.

– Nyförvärvet Jonathan Pudas har matchats rejält i Skellefteå och snittar 22:36 i istid per match.

– HV71 är seriens tätaste lag bakåt och Linus Söderström jagar mot Skellefteå sin tredje raka nolla.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #SKEHV71.