• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Linköping
LHC

Säsongens första E4-derby

23 september 2017 10:00
#HV71LHC

Ni kan förvänta er en jämn och tuff match när HV71 och Linköping drabbas samman i Kinnarps Arena idag. Förra säsongen slutade tre av fyra matcher med uddamålsvinst, vem drar det längsta strået idag?


Formkollen

Regerande svenska mästarna har inlett säsongen starkt med full pott efter vinster mot både Djurgården och Brynäs med 4-2. Inför den tredje perioden stod det 1-1 men då lade smålänningarna i en extra växel och tog en komfortabel seger. Efter en knackig försäsong har nu HV71 blivit lite varma i kläderna verkar det som.

Linköping har haft en desto sämre inledning på SHL-säsongen. Senast förlorade östgötarna mot Växjö med 5-4 efter förlängning, trots att man hade ett tvåmålsöverläge två gånger i matchen. Kollapsen i den tredje perioden gjorde att Växjö kunde både reducera och kvittera, bara 22 sekunder in i förlängningen kunde Tuomas Kiiskinen avgöra för Växjö.

Läget i lagen

HV71 saknade senast både Linus Söderström och Victor Ejdsell i truppen, om de finns med ikväll återstår att se. Dessutom är Jacob Cederholm utlånad, Bill Sweatt ansluter senare, Fredrik Pettersson-Wentzel rehabar från operation. Däremot ser Oscar Sundh att vara med i dagens drabbning då hans avstängning löpt ut.

Linköping har Nick Sörensen på skadelistan som ser ut att vara borta ett par veckor. Dessutom har unge Adam Ginning inte gjort SHL-debut för denna säsong än.

Notera att

  • Topi Jaakola och Dylan Reese hade en bra dag på jobbet senast och noterades båda för ett mål och en assist mot Brynäs.
  • Robin Figren gjorde sitt första SHL-mål i HV-tröjan mot Brynäs.
  • Andrew Gordon stod för hälften av Linköpings mål mot Växjö.
  • Det var jämna drabbningar mellan de båda lagen förra säsongen, tre av fyra matcher slutade med uddamålsvinster.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71LHC.