• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

Rahm: "Fullt fokus på vår matchplan"

23 mars 2017 14:03
INFÖR

Efter suddensegern mot Färjestad i kvartsfinal tre laddar nu HV71 om inför returmötet i Karlstad på fredagen. ”Vi måste fortsätta fokusera på vår matchplan”, säger William Rahm, målvaktstränare i HV71.


Det blev en dramatisk onsdagskväll i Kinnarps Arena. För första gången i matcherserien blev det förlängning och väl där kunde Andreas Borgman avgöra.

– Färjestad kom ut hårt och involverade sig i kampen. Jag tycker att vi hanterade det på ett bra sätt genom hela matchen och till stora delar höll oss kalla och fokuserade på vår matchplan. Efter en lite svagare andraperiod kom vi tillbaka bra i tredje med fart och ett matchvinnande spel, säger William Rahm.

Det var lite mer känslor i matchen än de tidigare kvartsfinalerna. Hur upplevde ni det?

– Det är kul med känslor och i ett slutspel går ju såklart dem upp. Sedan är det olika hur spelare hanterar det. Vissa triggas av det och andra försöker så bort det.

Du som har lite extra fokus på försvars- och målvaktsspel. Hur ser du på det i de inledande tre kvartsfinalerna?

– Det har varit väldigt bra. Våra försvarsspelare hjälper vår målvakt på ett bra sätt genom att vara starka framför mål. Linus har spelat stabilt, följer pucken bra och spelar samlat.

Hur laddar ni upp inför kvartsfinal fyra?

– Idag har vi haft en återhämtningsdag. Vissa spelare har varit på is, andra har kört i gymmet. Spelarna har själva fått välja hur de vill ladda upp för att vara så bra förberedda inför morgondagen som möjligt.

Förutsättningarna inför kvartsfinal fyra är enkla. HV-vinst och matchserien är slut. Färjestad-vinst och match igen på söndag i Kinnarps Arena.

– Vi har skapat oss ett bra utgångsläge, men det handlar om att vinna fyra matcher och det är det vi fokuserar på. Jag förväntar mig en återigen tuff kamp imorgon. Färjestad måste vinna och kommer att vara desperata. Det gäller att vi kommer ut hundra procent från början.

Hur är läget i laget inför kvartsfinal fyra?

– Förutom att Andreas Borgman är avstängd är samma spelare tillgängliga som i kvartsfinal tre, hälsar William Rahm.

Fotnot: Andreas Borgman blev avstängd under torsdagen tom 2 april.