• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Johan Lindbom inför kvartsfinal tre

22 mars 2017 08:20
INFÖR

HV71 besegrade Färjestad även i den andra kvartsfinalen och vänder nu hem till Kinnarps Arena med en 2-0-ledning i matchserien. ”Vi gjorde det bra igår, men måste fortsätta att bibehålla ödmjukheten och det hårda jobbet”, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.


Precis som i den första kvartsfinalen inleddes match två med ett tajt och jämt spel. Men ju längre matchen gick tog HV71 över och kunde vinna med samma resultat som matchen i Jönköping.

– Vi genomför matchen bra och satte press på Färjestad högt upp i banan och hade bra fart i hemgångarna. Vi var starka defensiv och centralt i banan och det var nyckeln för oss. Dessutom höll vi uppe trycket när Färjestad tryckte på i tredje perioden. Men det finns samtidigt saker att förbättra. Vi spenderar mycket tid i deras zon och kanske kan komma till fler avslut, säger Johan Lindbom.

Match tre blir en viktig match för båda lagen i matchserien och Johan Lindbom tror vi kommer att få se ett lite annorlunda Färjestad.

– Jag tror Färjestad kommer att spela med desperat. Det gäller att vi är med från början och är redo från start. Vi har genomfört två bra matcher och måste fortsätta på det spåret.

David Ullström fick utgå tidigt i den första perioden och blir borta resten av säsongen.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt både för oss med framförallt för David. Han har slitit hårt för att komma tillbaka från sin axeloperation och så åker han på denna skadad.

I David Ullströms frånvaro flyttades Erik Christensen upp som center bredvid Martin Thörnberg och Simon Önerud.

– Erik gjorde det väldigt bra när han kom in där. Han har stegrat formen mer och mer och såg pigg ut. I Ullströms frånvaro kommer Chris Abbott in i truppen till matchen ikväll, meddelar Johan Lindbom.