• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Slutspelsklassiker väntar i Kinnarps Arena

18 mars 2017 10:00
#HV71FBK

Det är ett riktigt klassikermöte som väntar när kvartsfinalerna i SHL nu startar. Kinnarps Arena öppnar sina portar för mötet mellan HV71 och Färjestad. Vilket lag tar kommandot direkt?


Formkollen

HV71 avslutade säsongen på starkast möjliga sätt och slutade på en fin andraplats i tabellen. Nu har man haft chansen att vila upp sig och träna ihop sig inför mötet med Färjestad.

HV71 har under hela säsongen hittat sitt vinnande spel genom att ha en bra fart och ett högt tempo på både skridskor och puck, så det blir intressant att se om man kan få igång tempot direkt, när man nu ställs mot ett Färjestad som kommer från tre tuffa matcher mot Djurgården i åttondelsfinal.

Noterbart till lördagens match är att lagen möttes i den sista SHL-omgången. Då vann HV71 en rafflande tillställning med 3-2.

Läget i lagen

HV71 fick klara sig utan Teemu Laine, Christoffer Persson, Christoffer Thörngren och Erik Christensen i den sista SHL-matchen.

Hos Färjestad klev Tomas Skogs av i den tredje åttondelsfinalen mot Djurgården. Oklart hur läget är där. Ole-Kristian Tollefsen är långtidsskadad. Likaså Hugo Enock. Johan Ryno är avstängd i de två första kvartsfinalerna.

Notera att

  • HV71 vann tre av lagens fyra möten i SHL denna säsong.
  • HV71 har inte förlorat en första- eller tredjeperiod mot Färjestad denna säsong.
  • HV71 har åkt ur slutspelet i kvartsfinal de senaste fem åren.
  • Färjestad har inte någon i laget som gjort mer än två poäng under säsongen mot HV71.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71FBK.