• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Fördel för HV71 efter Ullströms sena mål

18 mars 2017 17:41
#SMslutspel2017

Det blev ett första kvartsfinalmöte som gav mersmak inför fortsättningen. Två målvakter som storspelade, två lag som underhöll – men bara ett lag som kunde vinna. HV71 tog ledningen i matchserien efter seger med 3–1 i Kinnarps Arena.


Slutspelskänslan lät inte vänta på sig när HV71 tog emot Färjestad i det första kvartsfinalmötet lagen emellan. Kinnarps Arena fullkomligt kokade av förväntan inför nedsläpp. Men hettan avtog en aning när gästerna tog ledningen tidigt i matchen.

Efter ett missförstånd i försvaret, mellan backen Mikko Lehtonen och målvakten Linus Söderström, kunde Färjestads Marcus Nilsson ta vara på en sargstuds bakom mål och påpassligt skriva in sig förste målskytt i den här slutspelsserien.

Det var annars en matchinledning som fortsatte att präglas av snabba spelvändningar åt båda håll. Därför var det heller inte oväntat att nästa mål kom till just på det sättet. I en två mot en-situation fick HV71 in kvitteringen då Mattias Tedenby frispelade Filip Sandberg som stänkte in pucken till 1–1.

Tålamod skulle bli nyckeln

Tempot blev om möjligt ännu högre i den andra perioden där båda lagen radade upp målchanser. HV71 var allra farligast i sina långa anfall men Färjestad hade också bud på mål i samband med sina snabba omställningar. Gång på gång stod dock målvakterna Linus Söderström och Lars Haugen på huvudet, eller snarare på knäna, och såg till att inga mål gjordes under hela mellanakten.

Det såg sedan länge ut att gå mot ett avgörande i förlängning. Men i slutminuterna av den tredje perioden klev David Ullström fram och avgjorde på ett sätt som slutspelsmatcher så ofta brukar avgöras: med små marginaler på rätt sida. Från ingen vinkel alls lirkade Ullström in pucken förbi Haugen, som dessförinnan hade varit dominant mellan stolparna.

När Färjestad sedan satsade allt framåt för en kvittering kunde matchvinnande Ullström spela fram Simon Önerud som gjorde 3–1 i tom bur.

– Jag tycker att det är vår kontinuitet och vårt tålamod som avgör till slut. Sjukt viktigt att vinna här och ta ledningen med 1-0 i matcher, sa Simon Önerud till CMore efter slutsignalen.

Nästa match:

  • Färjestad-HV71, Mån 20 mars 19:00