Sjätte raka segern
Publicerad: 2019-11-29
HV71 Dam vann ikväll mot Brynäs på bortaplan med 5-2 och tog därmed sin sjätte raka seger. Danielle Stone (2) Sanni Hakala, Hanna Olsson, Michelle Löwenhielm gjorde målen i HV71.

Två formstarka lag gick ikväll upp mot varandra i Monitor ERP Arena där tabelltrean Brynäs tog emot serieettan HV71. I det första mötet för säsongen mellan lagen slutade det med en 5-1 vinst för hemmalaget i Kinnarps Arena.

Första perioden kommer att rivstarta när HV71 redan efter en minut gör 1-0 genom Sanni Hakala. Landslagsbacken Anna Kjellbin slår en lång öppnande passning som genererar en två-mot-en situation där Anna Borgqvist spelar över till Sanni Hakala som sedan lurar målvakten. Energin från målet rider sedan bortalaget på och efter en hård press så gör de också 2-0 när perioden är dryga sju minuter gammal. Hanna Olsson petar in en retur efter ett skott centralt från kedjekamraten Kaitlyn Tougas. Bortalaget fortsätter sedan att spela en bra ishockey och det kommer dröja långt in i första perioden innan de tillåter Brynäs att ta sitt första skott i matchen mot Alba Gonzalo i HV-kassen.

Andra perioden kommer att bli jämnare och Brynäs visar upp ett bättre spel. Båda lagen är noggranna med sitt försvarsspel och tillåter inte mycket skott mot sina respektive målvakter. Brynäs kommer dock göra ett psykologiskt viktigt mål när de reducerar till 1-2 med bara en halv minut kvar av andra perioden. Katerina Mrazova sätter tillslut dit pucken snyggt efter ett gediget passningsspel som startar redan i egen zon.

Avslutade Brynäs andra perioden med ett psykologiskt viktigt mål så kommer HV71 göra ett likadant i upptakten av slutperioden. Sanni Hakala går ner och täcker ett skott från en Brynäs försvarare. Hon får sedan tag i pucken och frispelar Danielle Stone som kommer fri med målvakten och snärtar snyggt upp pucken i krysset och bortalaget har en tvåmålsledning i matchen. Brynäs får efter 10 minuter av perioden sedan en chans att återigen komma in matchen när Lara Stalder gör 3-2 efter slarv i HV-försvaret. Brynäs kommer dock inte komma närmare denna kväll då Michelle Löwenhielm gör sitt sjunde mål för säsongen med tre minuter kvar av matchen och det står 2-4 på resultattavlan. Brynäs gör sedan ett försök med att ta ut målvakten med istället gör Danielle Stone sitt andra mål för matchen och HV71 vinner matchen rättvist med 5-2.