Storseger mot Rögle
Publicerad: 2019-11-14
Ett HV71 präglat av effektivitet besegrade under torsdagskvällen Rögle BK med klara 5–0. Trots att matchen var spelmässigt jämn under långa stunder skapade sig HV en stark ledning. Stora förgrundsfigurer i matchen var stekhete Jonas Gunnarsson och en formtoppad Sand-kedja.

Två av ligans starkaste defensiver möttes i afton, vilket tydligt gick att urskilja under de första tio minuterna. Lagen kände på varandra och det var relativt chansfattigt. Rögle flyttade efter hand upp laget allt mer, vilket kom att straffa sig för gästerna. Efter att skåningarna pressat högt med samtliga lagdelar kunde HV71 ställa om snabbt, där både Linus Sandin och Filip Sandberg blev fria med Rögle-keepern Roman Will. Sandin serverade Sandberg, som kunde pricka in ledningsmålet. Matchen öppnade sig desto mer efter målet och spelet böljade fram och tillbaka. Några minuter senare straffade sig återigen Rögles aggressiva press-spel, då Linus Sandin vann puck i egen zon, och hittade ytterligare en fri Sandberg-broder med en öppnande passning. Christian Sandberg tog emot pucken och avslutade kyligt intill andra stolpen, vilket innebar 2-0 till HV71.

Gunnarsson storspelade
Den andra perioden fortsatte mycket likt föregående och var spelmässigt jämn. Rögle jagade febrilt en reducering och var nära flera gånger om. Istället för mål blev det matchstraff för skåningarna, då Leon Bristedt visades ut för checking from behind. Situationen följdes av fem minuter powerplay för HV71, där gästerna osannolikt nog var det bättre laget och skapade en rad chanser, men Jonas Gunnarsson stod pall och höll nollan intakt. Med bara minuter kvar att spela kunde en vaken Joakim Andersson snappa upp en felpassning från en Rögle-back. Andersson tvekade inte och högg direkt på den fria pucken och pangade in 3–0, ribba-in.

Gästerna kom ut starkt och mer eller mindre bosatte sig i HV71:s zon under de tio första minuterna i slutakten. Det enda som hindrade en reducering för Rögle var en stekhet Jonas Gunnarsson mellan stolparna. Flertalet parader och sidledsförflyttningar mellan stolparna senare kunde istället utespelarna i HV71 definitivt stänga tillställningen. Först placerade Anthony Camara in 4-0 i tom kasse, innan Alexander Bergström satte spiken i kistan med sitt första HV-mål i bytet därpå, vilket innebar 5-0.

HV71 - Rögle BK ( 2-0, 1-0, 2-0)