J20 klättrar i tabellen
Publicerad: 2019-02-01
SuperElit Top10
HV71:s J20 tog på fredagen tre nya poäng i SuperElit Top10, när Leksands IF besegrades på bortaplan. Max Kardevall, Karl Smedberg, Anton Heikkinen och Emil Andrae gjorde varsitt mål i 4-0-segern.

Så sent som i söndags gästade Leksands IF Jönköping och Kinnarps Arena, då åkte laget hem med tre poäng i bagaget. När HV71 på fredagen gästade Weda Skog Arena, blev det återigen bortaseger.

Trots att hemmalaget tryckte på ordentligt i den första perioden och vann skotten med 14-5, så höll HV tätt bakåt och tog istället ledningen efter knappt halva mittperioden. Max Kardevall gav HV ledningen med 1-0 i numerärt underläge och strax därefter, när HV blivit fulltaliga, så ökade Karl Smedberg på till 2-0.

Målet som skulle sätta spiken i kistan kom bara två minuter in i den tredje perioden när Anton Heikkinen prickade in 3-0 i powerplay. Det blev ytterligare ett mål i matchen när Emil Andrae skickade in pucken i tom kasse med dryga halvminuten kvar av matchen och fastställde slutresultatet till 4-0, ett resultat som gör att HV71 preliminärt klättrar upp på andra plats i tabellen.