Vinst mot Modo
Publicerad: 2020-09-13
HV71 studsar tillbaka efter förlusten i öppningsmatchen av SDHL igår och vinner eftermiddagens match mot Modo med 3-1 i Husqvarna Garden.

HV71 fick chans till revansch exakt dygnet efter förlustmatchen igår mot Luleå när Modo stod för motståndet.

Åtta minuter in i första perioden gör Elin Svensson, lån från Troja Ljugby, första målet i matchen och hemmalaget leder matchen.

I andra perioden gör HV71:s landsglagsforward Felizia Wikner-Zienkiewicz 2-0. Modo reducerar dock strax efter genom Olivia Carlsson. Resterande delen av perioden städar hemmalaget av tre utvisningar och Lina Van Noort får göra några vassa räddningar i HV-målet.

Danielle Stone ger sedan HV71 en bra start på tredje perioden efter fem minuter när hon sätter 3-1 bakom Klara Peslarova, målvakt i Modo. Det blir sedan inga fler mål i matchen och HV71 tar revansch från gårdagens förlustmatch.

HV71 - Modo Hockey 3 - 1 (1-0, 1-1, 1-0)

08:20 1-0 (EQ) HV71 Elin Svensson (Borgqvist)

27:58 2-0 (EQ) HV71 Felizia Wikner-Zienkiewicz (Markström, Morin)
30:12 2-1 (EQ) MODO Olivia Carlsson (Bergström, Biseth Engmann)

45:39 3-1 (EQ) HV71 Danielle Stone (Marchment, Löwenhielm)

Skott: 26-22