Två poäng efter övertidsseger mot Frölunda
Publicerad: 2017-02-22
SHL
HV71 besegrade Frölunda på hemmaplan med 2-1 efter förlängning. Pär Arlbrandt öppnande målskyttet för hemmalaget och i förlängningen blev Simon Önerud matchhjälte när han tryckte in segerpucken.

Trots enmålsnål tillställning bjöd HV71 och Frölunda på en underhållande och tät match på onsdagskvällen. Det märktes tydligt att det stod viktiga poäng på spel för bägge lagen.

Hemmalaget inledde matchen piggt, styrde matchen och skapade de hetaste chanserna i stora delar av matchen. Just HV71 fick ett gyllene läge i den andra perioden i två mot ett-läge där Ted Brithén spelade fram Oscar Sundh som bara skulle lägga in pucken i öppen kasse men Johan Gustafsson i Frölunda-målet hann tillbaka och gjorde en kanonräddning på Sundhs avslut.

– Frölunda jobbar hårt och det har varit bra matcher mot de under hela säsongen. Vi måste fortsätta att jobba hårt och skjuta på mål kommenterade Kristofer Berglund efter den andra perioden.

Och fortsätta skjuta det gjorde HV71. Drygt två minuter in i tredje perioden vann Ted Brithén tekningen i anfallszon och Pär Arlbrandt klippte till direkt och gjorde 1-0 till hemmalaget.

Frölunda saknade inte chanser och tryckte på för en kvittering omgående. Linus Söderström gjorde en fin match i HV-målet och stod för ett par avgörande räddningar när Frölunda tryckte på i tredje perioden. Trots fina parader tvingades Söderström släppa en puck förbi sig. Frölunda kvitterade till 1-1 med endast 36 sekunder kvar av den tredje perioden och tvingade matchen till förlängning.

I förlängningen behövde HV71 endast 20 sekunder för att avgöra matchen när Simon Önerud krigade in 2-1-pucken.

HV71 – Frölunda 2-1 OT (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)