HV71 Dam klättrar efter ny seger
Publicerad: 2015-10-17

HV71 Dam bortabesegrade ikväll SDE HF från Stockholmstrakten med 5-3 och klättrade därmed till femte plats i Riksserien.

Efter att hemmalaget tagit ledningen i början av matchen vände sedan HV71 underläget och gick upp till 1-4 i mitten av den tredje perioden. Hemmalaget kom dock tillbaka och skapade en del nerv i matchen genom att både reducera till 2-4 och 3-4 innan Jenna Smith avgjorde med sitt 3-5-mål, med knappa minuten kvar.

HV71 Dam tog i och med dagens seger sin femte för säsongen och gick också förbi AIK och upp på femte plats i Riksserien.

Imorgon klockan 13.00 spelar damerna ny match när Leksand väntar i Tegera Arena. Leksand ligger för närvarande på fjärde plats, en poäng före HV71 i tabellen.

SDE HF - HV71 3-5 (1-2, 0-1, 2-2)

06:10 1-0 Maggie Litchfield Medd (Lagus)
11:29 1-1 Emma Stauber PP1
15:50 1-2 Chelsea Peterson (Claesson)

39:11 1-3 Fanny Rask (Smith, Peterson) PP1

47:46 1-4 Jenni Asserholt (Rask) SH1
51:35 2-4 Nóra Brgles (Barbier, Axelson)
57:33 3-4 Maggie Litchfield Medd