HV71 Dam vinnare av Årets Idrottsprestation
Publicerad: 2021-02-26
Information
Under fredagsförmiddagen arrangerades Jönköpingsgalan där imponerande prestationer i Jönköpingstrakten prisades från det gånga året. Vinnare i kategorin, Årets Idrottsprestation, blev HV71 Dam som stod för en formidabel fjolårssäsong.

Efter en imponerande säsong, där laget vann grundserien och satte poängrekord i SDHL, var HV71 på jakt efter klubbens första SM-guld på damsidan. I slutspelet ångade laget på i samma takt och besegrade Leksand i kvartsfinalspelet, respektive Djurgården i semifinalen. I finalserien gick laget upp mot Luleå och vann första matchen på bortaplan. Serien vände sedan hem till Jönköping, men med bara timmar kvar innan nedsläpp i andra matchen, ställdes hela finalserien in på grund av coronapandemin.

I kategorin Årets Idrottsprestation var HV71 Dam nominerade tillsammans med innebandyspelaren Emil Nilsen och fotbollsspelaren Noah Shamoun.

HV71 vann priset med motiveringen:
”Årets Idrottsprestation handlar om att vara bäst när det gäller. Samtidigt kan idrotten vara grym, som den var mot HV71:s damer förra säsongen. Inget lag var bättre än ett HV71 som satte både nytt poängrekord och målrekord i den högsta serien. Men när laget bara var en match från SM-guldet i finalserien mot Luleå slog covid-19 till med full kraft och resten av säsongen ställdes in”.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners