Övertidsförlust mot Malmö
Publicerad: 2018-02-24
SHL
HV71 förlorade kvällens tajta match mot Malmö med 3-2 efter förlängning. David Gustafsson och Bill Sweatt blev målskyttar för hemmalaget.

Det var dags för omstart för SHL och HV71 tog emot Malmö i ett fullsatt Kinnarps Arena. En match som blev som oftast mellan dessa båda lagen, tätt och jämnt. Gästerna från Skåne var ofina nog att inleda kvällens målskytte drygt tre minuter in i första perioden. Nichlas Hardt missade först skottet men när han fick en ny chans skickade han in pucken i mål.

Innan perioden var slut kvitterade HV71 genom David Gustafsson. En snabb spelvändning som Victor Ejdsell drog igång och assisterade till Gustafsson som satte 1-1 från slottet.

• Det är bra fart därute och kul att vara igång igen. Vi gör många grejer bra men det finns saker vi kan göra bättre sa en spelsugen Victor Ejdsell efter första perioden.

Förlängning fick avgöra
Knappt hann publiken bänka sig innan de fick resa på sig och jubla. Bill Sweatt gav HV71 ledningen i powerplay när hemmalaget återigen skapade en snabb spelvändning. Denna gång serverade David Ullström en fin flippmacka till Sweatt som i sin tur stänkte dit pucken till 2-1 bakom Alsenfelt i Malmös mål.

Gästerna kvitterade bara någon minut senare när Daniel Zaar kämpade in pucken efter en sargretur som ställde PW i målet och gav gästerna öppet mål.

Tredje perioden blev en mållös tillställning trots att båda lagen hade ett antal chanser till att sätta dit pucken. Närmast ett avgörande var hemmalaget som radade upp chanser i slutet. Istället gick matchen till förlängning och där avgjorde Malmö efter endast 50 sekunder när Bryggman kom direkt från utvisningsbåset och kunde sätta dit 3-2 till Malmö.