Målrikt när HV71 besegrade Rögle
Publicerad: 2022-08-23
MATCH
HV71 studsade tillbaka efter förlusten i första träningsmatchen och besegrade Rögle med 4-2 hemma i Husqvarna Garden. Jonathan Davidsson, Tyler Vesel, Mattias Tedenby och Taylor Matson gjorde HV:s mål.

Säsongens första match i Husqvarna Garden blev en underhållande historia. Redan efter drygt två minuter tog HV71 ledningen med 1-0 genom Jonathan Davidsson, snyggt framspelad av brorsan Marcus. Rögle kvitterade visserligen efter drygt halva perioden, men i mittakten visade HV vilka kvalitéer som finns i laget.

Först visade man upp registret i powerplay, där Tyler Vesel avslutade ett långt anfall med en distinkt handledare i nättaket och två mintuter senare ökade Mattias Tedenby på till 3-1. Innan halva perioden var passerad så skulle även 4-1 trilla in, ett mål som påbörjades av en stark backcheck av Taylor Matson, följdes upp av snyggt klapp-klapp-spel i offensiv zon och avslutades av samme Matson genom att raka in pucken i öppet mål.

I den tredje perioden drog båda lagen på sig två utvisningar vardera, vilket gav chansen till att träna på special teams, något som gästerna utnyttjade när de reducerade till 4-2, men närmare än så kom man inte utan HV kunde hålla undan till en komfortabel seger.

HV71 - Rögle BK 4 - 2 (1-1, 3-0, 0-1)

02:14 1 - 0 Jonathan Davidsson (Davidsson, Lindbäck)
13:21 1 - 1 Erlend Lesund (Mozik, Strömgren)

23:29 2 - 1 Tyler Vesel (Billins, Forsberg), PP1
25:34 3 - 1 Mattias Tedenby (Bengtsson, Westerlund)
29:28 4 - 1 Taylor Matson (Forsberg, Vesel)

55:45 4 - 2 Daniel Zaar (Tambellini, Kapla), PP1

Skott: 21 - 26 (8-8, 7-10, 6-8)