Tung seger för damerna
Publicerad: 2019-01-19
HV71 Dam tog en tung seger när serieledande Luleå Hockey besegrades med 3-2 i Kinnarps Arena. Riikka Sallinen, Sanni Hakala och Maja Jakobsson gjorde HV:s mål.

SDHL:s grundserie närmar sig sitt slut och HV71 Dam jagar en top 4-placering för att få hemmaplansfördel i det kommande slutsplet, samtidigt som lördagens motståndare försöker säkra hemmaplansfördel i hela slutspelet genom att vinna grundserien. Luleå har vunnit säsongens båda möten med HV71, men skulle stöta på patrull i match nummer tre.

Även om gästerna tog ledningen efter knappt halva första perioden, så kvitterade Riikka Sallinen i numerärt underläge i slutet på densamma och Sanni Hakala gav HV ledningen med 2-1 omgående i den andra perioden i powerplay. Luleå kvitterade matchen i mittperioden, men i den tredje klev HV återigen fram i powerplay och denna gången var det Maja Jakobsson som prickade in ledningsmålet. 3-2 skulle sedan stå sig tiden ut, vilket innebär att HV klättrar en placering i tabellen och just nu har hemmaplansfördel i kvartsfinalen.