Söderströms storspel bäddade för tre poäng mot Brynäs
Publicerad: 2017-02-28
SHL
HV71 tog fjärde raka segern när man besegrade Brynäs med 3-0 i David Ullströms comeback. Mattias Tedenby, Lias Andersson och Andreas Borgman blev målskyttar för hemmalaget. Stor matchhjälte blev Linus Söderström som höll säsongens femte nolla.

HV71 kom ut i ett rasande tempo och inledde målskyttet halvvägs in i den första perioden. Simon Önerud spelade fram en fri Tedenby som avslutade och returen från Felix Sandström i Brynäsmålet studsade via backen Ryan Gunderson in till 1-0 för hemmalaget. En underhållande första period där hemmalaget hade bud på fler mål. Även Brynäs vaskade fram ett par chanser och bjöds på ett och annat friläge. Men Linus Söderström i HV-målet var omutbar denna kväll och stoppade samtliga 25 avslut denna kväll. Flera av dessa var frilägen där Söderström agerade som säkerheten själv.

Andersson och Borgman målskyttar
HV71 fortsatte ånga på i borde andra och tredje perioden. Med åtta minuter kvar av den andra perioden utökade HV71 sin ledning till 2-0 och det var kedjan med Sandberg, Andersson och Tedenby som byggde vidare på succén från förra matchen. Lias Andersson slog in pucken från snäv vinkel efter att Tedenby avslutat och Felix Sandström lämnat retur.

David Ullström gjorde comeback för HV71 denna kväll och hade ett par farliga lägen att trycka dit pucken.

• Det känns lite halvknackigt men jag försöker jobba mig in i matchen genom korta och snabba byten. Det är skönt att vara tillbaka kommenterade comebackande Ullström efter den andra perioden.

I tredje perioden bevakade hemmalaget sin ledning väl och trots ett antal minuter boxplay höll man undan och Linus Söderström kunde bärga sin femte nolla för säsongen. Andreas Borgman punkterade matchen med sitt 3-0-mål, en riktig kanon från blålinjen i powerplay.

HV71 – Brynäs IF 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

09:05 1-0 Mattias Tedenby (Önerud, Persson)

32:02 2-0 Lias Andersson (Tedenby, Sandberg)

48:58 3-0 Andreas Borgman (Abbott) PP1

Skott: 28-25 (10-9, 10-5, 8-11)
Utv.min: HV71 3x2, BIF 3x2
Publik: 6 511, Kinnarps Arena