Rahm om träningsveckan inför Örebro: ”Fokus på spelet med puck”
Publicerad: 2020-08-19
INFÖR
Det var både gungor och karuseller när HV71 träningsspelade mot Frölunda och Växjö den gångna helgen. Klar seger mot Frölunda och lika klar förlust mot smålandsrivalen. Nu väntar säsongens tredje match mot Örebro i Behrn Arena.

Den nye HV-tränaren Nicklas Rahm fick en blandad start på säsongen och var både nöjd, men lite missnöjd när helgen summerades.

– Mot Frölunda utsattes vi för hård press i den första perioden, men hanterade det på ett bra sätt. I den andra perioden vänder vi spelmässigt och jag tycker vi vinner välförtjänt och vi fick bra svar på var vi ligger på träningsnivån. Kul också att vi kan leverera i powerplay, även om vi inte tränat på det.

– Mot Växjö trodde vi nog att vi kunde ta vid där vi slutade mot Frölunda, men vi är inte riktigt på tårna och släpper till några enkla mål. Vi hade ingen spets i anfallsspelet och skjuter bara 13 skott vilket naturligtvis inte är godkänt, säger Nicklas Rahm.

Flera nya spelare gjorde sina första matcher i HV-tröjan i helgen som gick och tränare Rahm var nöjd med vad han såg.

– Jesper Kokkonen såg pigg ut mot Frölunda och vilade sedan mot Växjö. Daniel Bertov gjorde det också väldigt bra och spelade med en frejdighet och entusiasm som jag gillade att se. Sedan var Jonas Gunnarsson oerhört bra i målet mot Frölunda det måste nämnas också.

Under veckan som gått har laget fokuserat träningarna på spelet med puck och special teams.

– Vi ser redan i träningsmatcherna att matcherna avgörs i boxplay och powerplay så det är viktigt att vi tidigt sätter de spelformerna och lägger mycket fokus på det.

På torsdagskvällen väntar säsongens tredje träningsmatch. Denna gång mot Örebro som vann med hela 10-1 mot Djurgårdens IF i förra veckan.

– Örebro hade ett bra spel redan förra året och har värvat en del spetsspelare till denna säsongen. Det gäller att vi är med från start. För oss blir det viktigt att vi sätter försvarsspelet och spelar klart alla situationer. Vi måste spela med en enkelhet och ta smarta och snabba beslut i egen zon.

Mot Frölunda och Växjö har tränare Rahm matchat fyra hela femmor. Men det blir det ändring på mot Örebro.

– Vi kommer att spela med sju backar och tretton forwards, men hur laget ser ut bestämmer vi på matchdagen, hälsar Rahm.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners