Andra raka efter 4-1 mot Västerås
Publicerad: 2021-09-29
Hockeyallsvenskan
HV71 vann kvällens hemmamatch mot Västerås IK med 4-1. Simon Önerud 2, Måns Lindbäck och Alexander Ytterell gjorde målen.

Den 10 mars 2020 var senast HV71 spelade utan begränsat publikantal. Idag var det så äntligen dags igen när Västerås IK gästade Husqvarna Garden.

HV71 fick en drömstart på matchen när Simon Önerud, redan efter 1:14, gjorde 1-0 i spel fem mot fyra. Önerud behövde bara sätta klubban till och raka in pucken i det öppna målet efter en smörpassning signerat Tyler Vesel.

I övrigt var den första perioden en jämn historia. HV71 ägde mest puck, men Västerås var giftiga med bl.a ett ribbskott och ett farligt två mot ett-läge.

Den andra perioden präglades av ett böljande spel där lagen bytte chanser med varandra. HV71 var återigen bäst i avslutningslägena och ökade på sin ledning med ytterligare två mål i mellanakten. Först styrde Måns Lindbäck mycket vackert in Nichlas Torps passning till 2-0 och en stund senare pangade Alexander Ytterell in 3-0 till hemmalaget. Västerås pressade för reducering i slutet av perioden men Jonas Gunnarsson visade upp ett fint målvaktsspel tillsammans med ett väl samlat HV-försvar.

Västerås gjorde 3-1 redan 16 sekunder in i den tredje perioden. Det var bortalagets Anton Svensson som stötte in pucken från nära håll på passning från William Wikman. Västerås hade en bra period efter reduceringsmålet men närmare än ett par ramträffar kom aldrig bortalaget. Simon Önerud punkterade istället matchen när han kom fri mot det tomma VIK-målet. Önerud revs ner och domaren pekade på målet för 4-1.

Det var andra raka HV-segern i inledningen av årets Hockeyallsvenskan. På fredag väntar säsongens första bortamatch, mot AIK på Hovet i Stockholm.

HV71 - Västerås IK 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

01:14 1-0 HV71 Simon Önerud (Vesel, Forsberg) PP1

28:56 2-0 HV71 Måns Lindbäck (Torp, M.Davidsson)
36:07 3-0 HV71 Alexander Ytterell (Bertov, Önerud)

40:16 3-1 VIK Anton Svensson (Wikman, Karlsson)
58:01 4-1 HV71 Simon Önerud ENG

Skott: 26-27 (6-5, 11-8, 9-14)
Utv.min: HV71 5x2, VIK 5x2
Publik: 5 804
Domare: Filip Eriksson, Alexander Österberg, André Ahlström och Mathias Naperotti