Vinst mot Göteborg i sista grundserieomgången
Publicerad: 2021-02-26
Under fredagskvällen besegrade HV71 Göteborg med 6-3 i Husqvarna Garden. Matchen markerade säsongens sista grundserieomgång och var ett bra genrep inför kvartsfinalserien mot Modo som sätter igång måndagkväll.

Tabelltrean HV71 tog under kvällen emot jumboplacerade Göteborg. En match som tabellmässigt inte hade någon betydelse för något av lagen men ett hemmalag som ville varva upp inför ett stundande kvartsfinalspel mot Modo.

Spelmässigt var det aldrig riktigt något snack om saken, HV71 var som väntat både en och två nivåer upp, i jämförelse med motståndet Göteborg. Första målet kom dock från en Göteborgs-klubba när Emma Keenan i Göteborg gjorde mål efter åtta minuter in i första perioden. HV71 matade puckar på Nicole Jackson i Göteborgs-kassen men det skulle ta sexton minuter in i perioden innan kvitteringspucken kom, då genom lagkaptenen Sidney Morin.

Andra perioden var händelserik och innehöll hela fem gjorda mål. Tre till hemmalaget, där Michelle Löwenhielm blev dubbel målskytt och Kennedy Marchment gjorde sitt 28:onde mål för säsongen. Resultatmässigt var Göteborg med i matchen inför slutperioden då HV71 bara hade en ett-måls ledning, 4-3.

I tredje perioden fortsatte HV71 pumpa på och tvåmålsskytten i matchen, Michelle Löwenhielm, kom också att bli tremålsskytt när hon efter åtta minuter satte 5-3 pucken i powerplay. Med bara nio sekunder kvar av matchen fick hemmalaget in ytterligare ett mål genom Danielle Stone, som med målet kom upp i den fina siffran 20 gjorda mål denna grundserie.