Heikkinen stor hjälte för J20
Publicerad: 2018-01-27
J20
HV71:s J20 tog en viktig seger på lördagen när Luleå Hockey besegrades med hela 5-1 uppe i Norrland. Anton Heikkinen gjorde hattrick medan Martin Jönsson och Benjamin Sundberg hängde en varsin strut.

Det var ingen tvekan om vem som skulle ta hem dagens match i Coop Norrbotten Arena, även om det tog nästan hela första perioden innan HV fick hål på hemmalaget. Men med 21 sekunder kvar gav Martin Jönsson HV ledningen och bara 17 sekunder senare så ökade Anton Heikkinen på till 2-0 med sitt första mål för kvällen.

3-0 kom tidigt i mittperioden via Benjamin Sundbergs klubba, innan hemmalager fick lite kontakt efter en reducering knappt halvvägs in i perioden. Men i den avslutande akten så klev Anton Heikkinen fram igen och stänkte först in 4-1 tidigt i perioden och sedan även dagens tredje kasse när han med drygt fem minuter kvar fastställde slutresultatet till 5-1.

Luleå HF - HV71 1 - 5 (0-2, 1-1, 0-2)

19:39 0 - 1 HV71, 23. Martin Jönsson, EQ
19:56 0 - 2 HV71, 26. Anton Heikkinen (91. Smedberg, 25. Stjern Svensson), EQ

23:20 0 - 3 HV71, 10. Benjamin Sundberg (9. Holmberg), EQ
27:24 1 - 3 LHF, 32. Tim Kämpeberg (13. Jidenius, 20. Thomasson), PP1

42:43 1 - 4 HV71, 26. Anton Heikkinen (92. Holmström, 25. Stjern Svensson), EQ
54:30 1 - 5 HV71, 26. Anton Heikkinen (25. Stjern Svensson), EQ

Skott: 28 - 25 (8-10, 9-5, 11-9)
Utv. minuter: LHF: 12 (4,4,4), HV71: 18 (2,6,10)