Uddamålsförlust i Mora
Publicerad: 2018-12-08
SHL
Det blev förlust i den sista matchen innan landslagsuppehållet när HV71 på lördagskvällen besökte Jalas Arena i Mora. En svag start från HV71 gjorde att laget kom i underläge med två mål tidigt i matchen. HV71 spelade upp sig, men man kom aldrig närmare än 2-1, ett resultat som stod sig matchen ut. Didrik Strömberg gjorde HV71:s enda mål.

Mora rivstartade och tog ledningen redan efter 1:15. Matt Bailey blev ren i slottet och pricksköt in 1-0 till hemmalaget. Mora ökade efter halva perioden på ledningen till 2-0. Det var Michael Keränen som styrde in ett backskott bakom en chanslös Jonas Gunnarsson. HV71 tog timeout och flyttade upp spelet sista tio. Ett par fina lägen skapades i fem mot fyra men Janne Juvonen spelade bra i hemmamålet.

HV71 reducerade till 2-1 efter 5:16 av den andra perioden. Det var Didrik Strömberg som ostörd fick prickskjuta in målet från backplats. HV71 tog över spelet och skapade många fina lägen till kvittering, men Mora höll undan och den andra perioden stannade vid 1-0 till HV71.

HV71 skapade tillräckligt med chanser för kvittering i den tredje perioden men ett vilt kämpande Mora och ett bra målvaktsspel gjorde att HV71 inte lyckades åstadkomma en kvittering. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget och det var den sista matchen innan landslagsuppehållet nästa vecka.

Mora IK - HV71 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)

01:15 1-0 MIK Matt Bailey (Daloga, Bromé)
11:12 2-0 MIK Michael Keränen (Abbott, Gagné)

25:16 2-1 HV71 Didrik Strömberg (Berglund, Ljungh)