• Huvudsponsorer

Eftersnack med David Ullström

19 oktober 2017 22:23
SHL

Det blev ingen drömstart för David Ullström som vikarierande kapten för HV71, som på torsdagen förlorade med 2-6 hemma mot Örebro. "Det gäller att var och en rannsakar sig själv", säger Ullström efter matchen.


HV71:s ordinarie kapten, Martin Thörnberg, tvingas till operation och blir borta från spel en längre tid. Därför har David Ullström utsetts till ny kapten under tiden som Thörnberg är borta, och idag klev han för första gången ut på isen med ett "C" på bröstet.

– Det är väldigt ärofyllt såklart. Jag är ju född och uppvuxen i staden, så det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är tråkigt att Thörna är borta, för han är en fantastisk ledare, ställer höga krav och ger allt i alla situationer. Jag ställer också höga krav, både på mig själv, men även min omgivning, både med och utan ett "C" eller "A" på tröjan.

HV71 tog ledningen i den första perioden och höll den i knappt halva matchen, med sedan släppte man in fyra mål på drygt elva minuter och hämtade sig inte mer under matchen.

– Vi har en katastrofperiod i den andra perioden där vi tappar ödmjukheten helt och inte har stolthet att kunna stänga ner motståndarna. Släpper man in sex mål så vinner man inte många matcher, så enkelt är det, säger David Ullström efter matchen.

Även den tredje perioden förlorade HV med 1-2 och slutsiffrorna skrevs tillslut till 2-6, siffror som laget bara vill glömma snabbt och ta nya tag till matchen på lördag, när Rögle gästar Kinnarps Arena.

– Det gäller att var och en rannsakar sig själv och inser vad det är vi vill göra tills på lördag, för det här håller inte, det här vill vi inte bjuda vår publik på. Vi måste fundera på vilka roller vi har, visa stoltheten och ödmjukheten, för vi skapar målchanser, men försvarsspelet måste komma först och sedan jobbar vi oss uppåt därifrån.