• Huvudsponsorer

Eftersnack med Sebastian Wännström

28 oktober 2017 20:57
SHL

HV71 förlorade lördagens Smålandsderby med 2-1 i Vida Arena, där Sebastian Wännström gjorde HV:s enda mål. ”Det finns mer att hämta”, säger Wännström efter matchen.


Det blev en tight tillställning i ett fullsatt Vida Area i säsongens första Smålandsderby och det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Det var dock hemmalaget Växjö Lakers som knep extrapoängen efter drygt halva förlängningsperioden.

– Det är såklart tråkigt att förlora, men vi gör en bra match ikväll och får med oss en poäng på något sätt. Vi vet att Växjö är bra hemma och båda lagen gör en bra match ikväll, men vi är inte nöjda med en förlust, säger Sebastian Wännström.

Ikväll var Linus Söderström tillbaka i truppen, men det saknas fortfarande många ordinarie namn i HV:s laguppställning och många spelare matchas hårt och får mycket istid, likaså ikväll.

– Det är bara positivt tycker jag. Det blir lättare att komma in i matcherna ju mer man spelar och vi är ju tränade föra att spela mycket, så trötta blir vi inte utan det är bara roligt att spela mycket.

Efter hemmaförlusten med 2-6 mot Örebro tidigare denna månaden, hade spelarna ett långt samtal efter matchen och luftade saker som de inte var nöjda med i sitt spel, bland annat försvarsspelet och backcheckingen, två saker som Wännström tycker har blivit mycket bättre.

– Vi har absolut tighta till det där bak. Vi är tryggare i vårt spel och håller oss till vår game plan, och så länge vi gör det och har en stabil defensiv så vet vi att vi har en bra chans att vinna alla matcher.

Det var just Sebastian Wännström som gjorde HV:s enda mål i matchen, när han ensam i slottet snärtade in 1-1-målet, och har nu gjort mål i tre raka matcher och ligger just nu på pace för att nå 26 mål denna säsongen.

– Det känns helt okej för egen del tycker jag, men det finns ändå mycket att hämta i spelet. Sen är det alltid kul att göra mål, det är ju det jag vill göra. Sen spelar jag med två grymma spelare i Tedenby och Ejdsell. Teden har en gudabenådad skridskoåkning och Ejdsell är grym med pucken, så det är bara att försöka haka på. Men man blir aldrig nöjd, utan man vill bara framåt och ta nya tag hela tiden.