Förlust mot Djurgården på Hovet
Publicerad: 2018-03-08
SHL
Det blev förlust i bortamatchen mot Djurgården på torsdagskvällen. Ett effektivt hemmalag vann matchen med 5-2. Victor Ejdsell och Martin Thörnberg målskyttar för HV71.

Det var Djurgården som gjorde matchens första mål efter 4:12. Hemmalagets Markus Ljungh blev frispelad framför Linus Söderström och gjorde inget misstag när han gjorde 1-0 till Djurgården. HV71 fick sedan två gånger om chansen i spel fem mot fyra och under det andra tillfället kvitterade Victor Ejdsell med ett distinkt dragskott från nära håll. Det var Ejdsells 19:e mål för säsongen och den fina framspelningen stod David Ullström för. Några minuter senare drog HV71 på sig två utvisningar och Djurgården återtog då ledningen i spel fem mot tre. Niclas Bergfors var sist på pucken när han fick öppet mål till höger om Söderström.

HV71 skapade mest – men Djurgården gjorde enda målet
Hemmalaget utökade sin ledning till 3-1 en bit in i andra perioden. Det var återigen Niclas Bergfors som fick öppet mål när han gjorde sitt andra mål för kvällen. HV71 tog sedan över spelet och etablerade långa anfall i Djurgårdens försvarszon. Man skapade flera reduceringschanser men målen uteblev och ställningen fortsatt 3-1 inför den tredje perioden.

– Jag tycker vi spelar bra hockey därute och skapar mycket. Vi fortsätter på det vi gör här i andra och förhoppningsvis får vi in några puckar, "sa Lawrence Pilut, till C More efter den andra perioden.

HV71 fick ingen bra start på den tredje perioden då Djurgården ökade på ledningen till 4-1 redan efter 1:23. Ett litet hopp tändes när Martin Thörnberg recuderade till 2-4 efter 5:35 men minuterna senare kunde hemmalaget punktera matchen med 5-2 i spel fem mot fyra.

SHL:s avslutande omgång spelas på lördag och då väntar Färjestad borta för HV71, matchstart kl 15:15.

HV71 - Djurgården 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)