Morin matchjälte i förlängning
Publicerad: 2020-11-21
Sidney Morin blev stor matchjälte i eftermiddagens match mot AIK när hon med sju sekunder kvar av förlängningsperioden satte dit segermålet 3-2. Michelle Löwenhielm öppnade målskyttet för HV71 sen följde två mål av lagkaptenen Sidney Morin.

Första perioden är slarvig från båda lagen där inget av lagen riktigt tar tag taktpinnen. Skottstatistiken slutar 10-9 men flera av skotten är på distans som målvakterna Lina Van Noort och Jule Flötgren i respektive mål kan avvärja utan några större bekymmer.

Mittperioden är desto mer händelserik där både tempot och aggressiviteten finns hos båda lagen. Första målet i matchen gör Michelle Löwenhielm som slår in en retur i powerplay men ledningen blir kortvarig. I en spelvändning kvitterar AIK när Line Bialik Öien störtar mot mål och stöter in en puck.

I tredje perioden har hemmalaget varvat igång och äger en stor del av spelet. Sju minuter in i perioden kommer också ledningsmålet när backen Sidney Morin kastar in en puck på mål framför en skymd AIK målvakt. AIK får med fem minuter kvar av matchen chansen i powerplay men lyckas inte skapa några farligare lägen. Chansen till kvittering tar dom istället med bara två minuter kvar då Line Bialik Öien får in pucken efter en tilltrasslad situation framför mål.

Matchen går till övertid där båda lagen håller motståndarna på utsidan. Med minuten kvar, blixtrar det dock till och båda lagen får var sin het chans. När man trodde att matchen gick mot förlängning kliver dock lagkaptenen i HV71, Sidney Morin, fram och sätter segermålet med bara sju sekunder kvar av övertidsperioden.

HV71 - AIK 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

4:09 1-0 (PP1) Michelle Löwenhielm (Morin, Marchment)
26:54 1-1 (EQ) AIK Line Bialik Öien (Hedin, Udén Johansson)

47:08 2-1 (EQ) HV71 Sidney Morin (Stone)
57:39 2-2 (EQ) AIK Line Bialik Öien (Küller)