Ulf Johansson inför kvartsfinal 2
Publicerad: 2016-03-04

På lördag spelas den andra kvartsfinalen mellan HV71 och Linköping HC, denna gång i Saab Arena. "Vi måste göra en minst lika bra match igen för att vinna", säger tränare Ulf Johansson inför matchen.

HV71 Dam tog hem den första kvartsfinalen i bäst av tre när man på onsdagskvällen besegrade Linköping HC med 2-0 i Kinnarps Arena. En match tränare Ulf Johansson var nöjd med:

- Det var ett ställningskrig i tre perioder med chanser för båda lagen och vi lyckades göra det viktiga 1-0 i fem mot fyra. Vi gör en riktigt bra match, det kan ingen ta ifrån oss, men jag tror vi kan spela ännu bättre. Man ska ha klart för sig att det är ett bra lag vi möter också. Dom är regerande mästare och tippade att nå final igen. Vi vet att vi kan mäta oss med dom bästa lagen när vi spelar så här.

Vad är du mest nöjd med i ert spel?
- Framför allt att vi håller uppe spelet som vi gör i 60 minuter. Vi blir naturligtvis tillbakapressade i tredje perioden men som helhet tycker jag att vi skapar väl så många chanser som dom gör i matchen. Vi gör inte bara en bra kämpainsats utan också en spelmässigt väldigt bra match. 

Hur går tankarna inför morgondagens match i Linköping?
- Det är ny match och det som är gjort är gjort. Nu är det fokus på denna match. Vi måste göra en minst lika bra match igen för att vinna. Linköping är ett otroligt bra hemmalag.

Hur ser uppladdningen ut?
- Vi tränar ikväll (fredag) sen åker vi upp till Linköping imorgon eftermiddag. Det ser ut som vanligt när det gäller matcher. Vi har inte gjort något speciellt för att det är slutspel, det är vanliga rutiner som gäller.

Hur viktigt är det med ledartyper som t.ex Jenni Asserholt i ett slutspel?
- Det är naturligtvis jätteviktigt. Det är ett antal av tjejerna som har varit med om den här resan förut och de blir till stor hjälp när det är många som är nya i slutspelssammanhang. Dom gör och säger dom rätta sakerna, det är värdefullt.


Lagkapten Jenni Asserholt. Foto: Johan Freijd

Till sist, hur är statusen i laget?
- Det ser bra ut, alla är tillgängliga, avslutar Johansson.


Matchen spelas i Saab Arena kl 19.00, efter SHL-matchen mellan LHC och HV71.

Är ni inte på plats i Saab Arena kan ni se matchen direkt på Livearena.



Martin Unander
Huvudsponsor
Premiumpartners