HV71 förlänger med David Ullström
Publicerad: 2017-05-05
PRESSMEDELANDE
På HV71:s guldbankett, som ägde rum på fredagskvällen, offentliggjordes det att David Ullström förlängde sitt kontrakt med HV71. ”En klasspelare”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

David Ullström anslöt till HV71 den 15 februari och spelade sju matcher med HV71 innan han bröt armen i kvartsfinalen mot Färjestad. Nu står det klart att HV-centern blir kvar i HV71 ytterligare två säsonger. Ullström skrev på kontraktet på HV71:s guldbankett som hölls på fredagskvällen.

– Det finns en fantastisk lagsammanhållning i detta HV71 och jag ser fram emot att vara en del av det även framöver. Rehabiliteringen från mitt armbrott har gått bra och min försäsong är redan inledd och siktet inställt på nästa säsong, säger David Ullström.

Sportchefen Johan Hult om kontraktsförlängningen:
– I David får vi en oerhört skicklig forward. Även om hans säsong blev kort på grund av armbrottet visade han klassen under de matcher han spelade och han kommer att vara en ledande spelare för oss kommande säsong, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Kontraktet med David Ullström gäller i två år.

FAKTA / ULLSTRÖM
Född: 890422, Jönköping
Moderklubb: HV71
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 192 cm / 88kg
Spelarmeriter: SM-guld 2010, SM-silver 2009
Tidigare klubbar: HV71, Borås HC, Bridgeport Sound Tigers, New York Islanders, Lokomotiv Jaroslavl, Lev Praha, Severstal Cherepovets, Sibir Novosibirsk, Dinamo Minsk

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners