Johan Hult: ”Vi jobbar på att förstärka spelartruppen”
Publicerad: 2021-01-17
NYHET
Idag tillsatte den sportsliga ledningen Stephan ”Lillis” Lundh som ny tränaren i HV71. Laget ligger för närvarande på en tolfte plats i SHL efter förlusten mot Rögle BK på lördagseftermiddagen.

Tidigare har HV71:s ordförande, Sten-Åke Karlsson, meddelat att styrelsen i klubben frigjort medel för att förstärka laget inför avslutningen av säsongen. Något som den sportsliga ledningen jobbar med.

– Det är en fråga vi jobbar intensivt med och har flera krokar ute. Det är en tuff marknad och vi värderar varje läge noga för att det ska bli rätt. Vi behöver få in spelare som vi kan ge en tydlig roll och som kan göra skillnad utifrån den rollen och det kan bli aktuellt med förstärkningar både på backsidan och forwardssidan. Samtidigt har vi en grupp som vi tror hårt på och som är stommen vi ska jobba vidare med, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Du har tidigare sagt att det pågår en dialog med målvakten Markus Svensson om eventuell förlängning. Hur är status där?

– Det är viktigt att ha en bred målvaktssidan när det drar ihop sig i slutet av säsongen och vi har varit tydliga mot Markus om att vi gärna ser en fortsättning för honom i HV71. Bollen ligger nu hos honom och vi hoppas på ett besked inom kort.

Stephan ”Lillis” Lundh tillsattes som huvudtränare idag och coachar laget när spelarna återsamlas på tisdag morgon.

– Det finns mer att hämta i spelarna vi har och där har ”Lillis” sina styrkor. Han är väldigt omtyckt i gruppen, bra på att hantera spelarna och få dem att slappna av, säger Hult.

HV71 har spelat 32 matcher och det återstår 20 matcher av grundserien. Den kommande veckan möter laget Skellefteå på bortaplan på torsdag och Linköping i Saab Arena på lördag.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners