HV71 tog hem första ronden mot Djurgården
Publicerad: 2020-02-26
HV71 gick ikväll segrande ur rond 1. Tre mål i första perioden grundlade kvällens 6-2 seger. Målen i HV71 gjordes av Michelle Löwenhielm (2), Kaitlyn Tougas, Jenny Antonsson, Julia Tylke och Sanni Hakala.

HV71 får en drömstart på matchen när de redan efter två minuter gör det första målet i denna semifinalserie. Kaitlyn Tougas noterades för målet, efter fin framspelning av Kennedy Marchment som spelade igen efter att ha missat kvartsfinalserien på grund av skada. Perioden fortsätter sedan med ibland lite slarvigt spel. Mål nummer två i matchen kommer sen lite plötsligt då backen Anna Kjellbin skjuter en handledare från blå som tar på Michelle Löwenhielm som står framför kassen och sedan in i mål. Bara minuten efter 2-0 målet kommer ytterligare ett HV-mål. Hanna Olsson forecheckar på Djurgårdsback och spelar fram Michelle Löwenhielm som påpassligt är framme och trycker dit pucken.

Period två börjar med en vass dubbelchans för Djurgården men då är Alba Gonzalo i HV-målet i vägen. Perioden svänger sedan lite fram och tillbaka där Djurgården känner att de måste ha nästa mål. Så blir dock inte fallet när Jenny Antonsson sätter 4-0 pucken från nära håll. Efter målet är det HV71 som återigen tar grepp om matchen, hastigt och lustigt kommer dock en reducering från Djurgården när Sofie Lundin bryter igenom och stänker dit pucken. Perioden avslutar med några mindre skärmytslingar och denna slutspelsserie satt igång på riktigt.

Period 3 börjar med en jämnare matchbild och sex minuter in i perioden kommer ytterligare ett reduceringsmål. Djurgården snappar upp pucken i mittzon efter slarv i HV71 och Josefin Bouveng är tillslut sist på pucken. Spiken i kistan kommer dock med sju minuter kvar när Julia Tylke kommer fri med målvakt och sätter dit 5-2 pcuken. Ytterligare ett mål kommer från Sanni Hakalas klubba när hon gör 6-2 i öppen kasse.