• Huvudsponsorer

Föreningsnytt från Agne Bengtsson

21 januari 2018 17:52
INFORMATION

Klubbdirektören Agne Bengtsson:s veckobrev där han delar med sig av sina tankar kring HV71 och SHL.


Denna veckan har jag, vår marknadschef Johan Skogeryd och vår kommunikationschef Johan Freijd deltagit i ett stort arenakonvent med 350 deltagare för klubbar och leverantörer av arenautrustning i Europa. Vi var nog den enda hockeyklubben på plats men kunde ändå få ut mycket av den information som gavs. Konventet hade bland annat föreläsare från Juventus som talade om hur de byggt en ny, mindre arena och hur den anpassats för deras behov. En av de intressanta saker som nämndes var hur de fått till arenan i kombination med klubbmuseum och klubbshop vilket gjorde att man kunde hålla öppet för rundturer och besök i museet alla veckans dager.

Irlands nationalstadion för fotboll och rugby presenterades av deras arenachef. Ett bygge för 410 miljoner Euro som blev klart 2010. Arenan är placerad mitt i Dublin och stora anpassningar fick göras till boende och intilliggande järnvägen eftersom man byggde på samma plats som den gamla stadion med anor från 1800-talet. Bland annat fick man reducera antal platser på en av kortsidorna till ett minimum för att boende skall kunna få sol. Aviva stadium har liksom de flesta arenor som presenterades stora utrymmen för publik i form av restauranger, barer och loger.

Bayern München presenterade hur de jobbar med sin popularitet och social media och hemsida. Man har många fans i Kina och USA och har därför kontor i de länderna och man väljer att åka dit för att spela på försäsongen.

Vad har detta med HV71 att göra? Jo vi behöver se hur andra gör för att själva kunna utveckla Kinnarps Arena och upplevelsen där. Utöver sportslig utveckling så är arenaupplevelsen och arenans utveckling det vi bestämt vara det långsiktigt viktigaste för HV71. Vi arbetar med hur vår arena skall kunna utvecklas och hur den skall anpassas inte bara till vår publik och våra aktiva utan också till omgivningen med bland annat Elmia, RC, Scandic och badet i närområdet.

I morgon måndag väntar ett av våra minst 8 styrelsemöten i föreningen. Den viktigaste punkten i morgon är nog verksamhetsplanen och budgetramen för 2018/2019 som ledningen jobbat fram för beslut i styrelsen. Innehåll och siffror kan du som är medlem få mer info om på medlemsmöten och årsmötet. Jag kommer nog att återkomma med en del aktiviteter i detta forum också.