Mira Markström inför Djurgården
Publicerad: 2022-11-22
INFÖR
Efter två veckors spelledigt, har damlaget idag omstart i SDHL, när laget åker till Stockholm för att möta Djurgården. "Det ska bli otroligt roligt att spela match igen", säger Mira Markström.

Det blev en poäng i senaste seriematchen för HV71 Dam, efter övertidsförlusten borta mot Linköping i början på november. Efter drygt två veckors spelledigt och hård träning åker laget på tisdagen till Stockholm för omstart.

– Det är vad det är med dessa långa uppehåll, men det är sådana perioder vi måste gå igenom. Det är såklart mycket roligare att spela match, så vi är laddade inför imorgon. Det kommer såklart bli tufft, men ändå en rolig match att komma igång med. Det ska bli otroligt kul att spela match igen, säger Mira Markström.

Efter att Göteborg drog sig ur serien för en månad sedan, har poängen reviderats och tabellen ritats om, vilket gör att HV återfinns på en niondeplats, två poäng från en slutspelsplats. De kommande matcherna blir därför oerhört viktiga i jakten på lagen ovanför, vilket också gör att träningarna blir extra viktiga.

– Så är det absolut, det gör ju att vi tränar extra hårt och vill komma extra förberedda till matcherna. Under uppehållet har det varit mycket hård fysisk träning och vi har egentligen tränat på samtliga delar i spelet.

Damerna har mött Djurgården en gång på hemmaplan denna säsongen, i en match som hade flera ansikten. Efter en jämn förstaperiod hade gästerna ledningen med 0-2, men i mittperioden tog Elin Svensson tillvara på två lägen och såg till att HV hade 2-2 med sig inför avslutningen. Det blev dock Stockholmslaget som drog det längsta strået efter två sena mål, vilket gör att HV nu jagar revansch.

– Jag tycker att vi gör en bra match mot de senast. Vi kom ut hårt och jobbade bra, så det är något som jag tycker att vi ska bygga vidare på, för vi vet att vi har kapacitet nog för att rubba de, men då måste vi spika försvarsspelet, för det tror jag kommer bli avgörande.

Markström har hittills denna säsongen stått för ett mål och två assist på åtta matcher, en säsong som har blivit lite sönderryckt av kombinationen med innebandysäsongen, där hon också spelar i högstaligan.

– Det har varit lite tuffare denna säsongen, så jag har missat ganska många matcher, vilket är väldigt tråkigt faktiskt, men jag hoppas att jag slipper det problemet framåt. Annars har säsongen varit bra för min del, det finns ändå positiva delar med att kombinera sporterna då båda handlar om teknik med klubba och boll eller puck.

Toni Galic