Stark andra period bäddade för seger mot Luleå
Publicerad: 2019-10-28
SDHL
HV71 studsar tillbaka efter förlusten mot Djurgården i lördags och vinner mot Luleå ikväll med 6-2. Målskyttar HV71: Danielle Stone (2), Kennedy Marchment (2), Rosa Lindstedt, och Hanna Olsson.

Toppmötena radar upp sig efter varandra när Luleå gästade Kinnarps Arena under måndagskvällen. HV71 som kom till matchen skadeskjutna med ett par spelare på skadelistan. Lagen har spelat två matcher mot varandra redan, då de möttes för några veckor sedan uppe i Luleå och då blev det en seger var.

Första perioden öppnar i hög fart där både lagen sticker fram och skapar sig chanser. Luleå blir laget som gör första målet i matchen när Ronja Savolainen gör mål powerplay efter dryga åtta minuter in första perioden. HV71 får en powerplaychans med fem minuter kvar av inledningsperioden men lyckas inte överlista Sara Grahn i Luleå-kassen.

Vid slutsignalen av första perioden drar Luleås Petra Nieminen på sig en utvisning och HV71 kommer förvalta det på bästa sätt. Backen Rosa Lindstedt, som har rollen framför mål i powerplay, vinner kampen framför kassen och slår in en sargretur, efter backskott av Sidney Morin. HV71 får energi av kvitteringsmålet och spelar en bra ishockey men Luleå tar istället ledningen igen när Michelle Karvinen styr in ett backskott och det står 1-2. Det fina spel HV71 visade upp i upptakten av andra perioden ska dock få resultat när Kennedy Marchment gör 2-2 bara minuten efter Luleås ledningsmål när hon påpassligt är framme och slår in en retur. HV71 gasar vidare och bara minuten efter tar hemmalaget ledningen i matchen när Danielle Stone gör ett speciellt mål. Efter tekning blir det ett hopslag med klubborna och pucken flyger upp i luften och landar bakom Sara Grahn i Luleåkassen. Hanna Olsson gör sedan ytterliggare ett HV-mål när hon snyggt tar pucken från egen zon och driver igenom Luleåförsvaret och sätter 4-2 till hemmalaget. HV71 drar efter målen på sig två raka utvisningar men lyckas städa av dom efter bra spel i boxplay och en tät Alba Gonzalo i HV-målet. I det sista numerära underläget lyckas till och med HV71 få in ytterliggare ett mål efter fint förarbete av Anna Borgqvist som tar en stark åkning och jobbar fram pucken till Kennedy Marchment som gör sitt andra mål för matchen.

En händelserik andraperiod kommer ta vid i tredjeperioden när Luleå kommer ut flygande och är nära att få in ett reduceringsmål. HV71 lyckas dock reda ut Luleås anstormning och gör istället 6-2, när Danielle Stone gör sitt andra för matchen. Ett mål som är i stil med hennes första mål, där hon snappar upp en puck i anfallzon och skjuter ett slagskott som träffar en Luleåback och tar en retlig loob över Luleå-målvakten och in i mål.