Eftersnack med Linus Söderström
Publicerad: 2016-12-02
EFTERSNACK
HV71 straffade på torsdagen Djurgården hemma i Kinnarps Arena efter att matchens lirare, Linus Söderström, tagit gästernas samtliga fem straffar. ”Vi vinner helt rättvist tillslut”, säger Söderström efter matchen.

HV71 tog tidigt kommandot i matchen mot Djurgården och hade med sig en rättvis 1-0-ledning efter den inledande perioden. Tidigt i den andra perioden trodde nog de flesta att man utökat ledningen till 2-0, men målet dömdes bort för goalie interference.

I sekvensen efter det bortdömda målet kvitterar Djurgården istället till 1-1 och sent i den tredje perioden så trodde de flesta att gästerna hade gjort även 2-1 på Söderström, men även det målet dömdes bort på goalie interference.
– Målet på mig ska inte godkännas. Anfallaren slår sin klubba mot min, så jag hamnar i obalans och hinner inte över när jag ska över med stöten, säger Linus Söderström.

Matcher går istället till förlängning och sedan även till straffar, där Söderström lyckades rädda samtliga fem av Djurgårdens straffar och ta hem segern åt HV71 med 2-1.
– Det var skönt att knipa segern. Vi ligger på bra och är bättre än de i anfallsspelet, samtidigt som vi är bra i försvaret och håller de på utsidan. Så vi vinner helt rättvist tillslut, speciellt med tanke på de situationerna som uppstår i mittperioden.

Söderström, som kom till HV71 inför denna säsongen, kommer senast från just Djurgårdens organisation. Han har aldrig spelat en A-lagsmatch för laget, men trots det var det en speciell känsla att möta sitt gamla lag.
– Ja det var kul att möte de. Jag känner många av de yngre spelarna från junioråren och även några av de äldre. Men sen försöker jag vara så neutral som möjligt inför varje match.

Kvällens möte med Djurgården var Söderströms sjunde match i HV-tröjan, och segern den fjärde. Men han själv är inte helt nöjd med säsongen hittills, utan anser själv att han har mer att ge framöver.
– Jag var lite slarvig med vad jag ville åstadkomma på isen under träningarna i början. Vi körde mest på och pratade inte så mycket detaljer, men nu har jag och William Rahm satt upp ett bra program och bra riktlinjer om hur jag ska kunna utvecklas och bibehålla mina goda dagliga vanor, vilket känns väldigt bra.

Skribent Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners