Kvitterat i SM-finalen efter sudden-förlust i Gävle
Publicerad: 2017-04-18
slutspel
Den andra SM-finalen spelades på tisdagskvällen i Gavlerinken Arena i Gävle. Det stod 2-2 efter tre perioder men i förlängningen avgjorde Brynäs och kvitterade därmed matchserien till 1-1. Martin Thörnberg tvåmålsskytt för HV71.

Brynäs fick en drömstart på den andra SM-finalen när man gjorde 1-0 efter knappt två minuter, målskytt Juuso Ikonen. Hemmalaget fortsatte att trycka på efter ledningsmålet. Man radade upp chanser men Linus Söderström stod för flera fina parader i HV-målet. HV71 jämnade ut spelet en bit in i perioden men i det stora hela var Brynäs det klart hetare laget, skotten slutade 14-2.

Den andra perioden var något jämnare men det var fortsatt Brynäs som var hetare och skapade de flesta och bästa chanserna. Linus Söderström fortsatte med ett fint målvaktsspel och räddade alla Brynäs-skott i den andra perioden. HV71 hade en riktigt farlig chans när pucken höll på att korsa mållinjen innan en Brynässpelare fick tag i pucken. Den andra perioden slutade mållös och ställningen var fortsatt 1-0.

Två mål av Thörnberg tog matchen till sudden
HV71 fick en tung start på den tredje perioden då Brynäs gjorde 2-0 efter knappt två minuter. Det var Juuso Ikonen som styrde in sitt andra mål för kvällen. HV71 kunde omgående reducera när Martin Thörnberg kontrade in 2-1 3:23 in i perioden. HV71 spelade upp sig och var nära kvittering ett par gånger efter reduceringsmålet. Med två minuter kvar plockade HV71 ut Linus Söderström och det tog bara några sekunder innan Martin Thörnberg, med sitt andra mål för kvällen, gjorde 2-2 och tog matchen till förlängning.

Det blev, som så många gånger förr, ett tidigt avgörande i förlängningen. Det var Brynäs IF som avgjorde genom Linus Ölund, 3:18 in i övertidsperioden. Brynäs kvitterade därmed SM-finalserien och det står nu 1-1 inför match 3 i Kinnarps Arena på torsdag kl 19.15.

Brynäs IF – HV71 3-2 OT (1-0, 0-0, 1-2, 1-0)

01:49 1-0 BIF Juuso Ikonen (Granström)