Målkalas mot Djurgården
Publicerad: 2020-02-27
Det blev en övertygande och ack så viktig seger mot Djurgården i kampen om direktplatserna till det stundande slutspelet. Målen tycktes aldrig sluta komma HV71:s väg, och när allt var sagt och gjort stod det 7–1 på tavlan.

Det bjöds på öppen och sevärd ishockey under matchens första tjugo minuter, där båda lagen kom med fart och skapade lägen. Flera av dessa var värda bättre öden, med undantag för det friläge från Christoffer Törngren, som resulterade i ledningsmålet. Lias Andersson visade prov på speluppfattning av högsta klass och fann en fri Christoffer Törngren högt upp i banan med en passning. Vimmerby-sonen gjorde inga misstag och placerade in pucken resolut bakom Niklas Svedberg i DIF-kassen.

Samma fart och intensitet fördes över till den andra perioden, där HV71 fick bevisa färg i numerärt underläge bara sekunder in. Den stormen reddes ut och istället gavs en möjlighet till revansch i ett eget powerplay. Där smällde det omgående och ledningen utökades genom Linus Sandin. Hettan i spelet vreds upp därefter och flera fina tacklingar delades ut, där en från Lias Andersson på äkta Foppa-manér tog priset. HV71-offensiven fortsatte bära frukt, den här gången genom Martin Thörnberg, vars handledsskott genom täck innebar 3–0. Djurgården hade goda möjligheter till reducering i spel fem mot tre i slutminuterna, där HV71:s boxplayenhet stängde butiken.

Slutperioden inleddes på absolut bästa vis för de blåklädda då Anthony Camara utökade ledningen ytterligare. Djurgården uppbringade en gnutta hopp femton sekunder senare genom backen Anton Mylläri, ett hopp vilket trasades sönder kort därpå. Djurgården tog dubbla utvisningar vilket innebar spel fem mot tre, där Lias Andersson åter visade NHL-klass och vispade in lagets femte mål för kvällen. Johan Johnsson strödde ytterligare salt i såren på stockholmarna med ett mål i boxplay. När allt var sagt och gjort hade även Filip Sandberg satt sin prägel på matchen, med ytterligare ett mål. Målkalaset var därmed över.

HV71 7-1 Djurgårdens IF (1–0, 2–0, 4–1)
09:43 1–0 (EQ) HV71 Christoffer Törngren (L Andersson, Strömberg)

25:05 2–0 (PP1) HV71 Linus Sandin (Önerud, L Andersson)
31:56 3–0 (EQ) HV71 Martin Thörnberg (Kinnvall, J Andersson)

40:41 4–0 (EQ) HV71 Anthony Camara (Fröberg, F Sandberg)
40:54 4–1 (EQ) DIF Anton Mylläri (Josefson, Carenfelt)
45:16 5–1 (PP2) HV71 Lias Andersson (Sandin, Kinnvall)
47:47 6–1 (SH1) HV71 Johan Johnsson (Törngren)
59:15 7–1 (PP1) HV71 Filip Sandberg (Fröberg, Camara)